Sport

2012.03.25. 20:34

Szubjektív: búcsúzott a Bajnokok Ligájától az MKB Veszprém KC (képgalériával)

Hatalmas csatában nyert, ám ezzel együtt kiesett az MKB Veszprém KC a Bajnokok Ligájából A spanyol gárda az utolsó pillanatban szerezte a továbbjutást jelentő gólt.

Szakács Dániel

Helyszín: Veszprém Aréna, 5000 néző
Vezette: Abrahamsen, Kristiansen (norvégok).
MKB Veszprém KC: Alilovic - Gulyás 1, Vujin 8 (2), Császár 2, Sulic 7, Ilyés 2, Iváncsik G. 4.
Csere: Fazekas (kapus), Laluska 1, Terzic, Vilovski, Perez 2, Schuch.
Edző: Mocsai Lajos.

Ademar León: Losert - Krivoslykov 3, Ferrer 2, Carou, Andreu 3, Robledo 6, Stranovsky 6 (2).
Csere: Alamo (kapus), Ruesga 3, Cutura 1, Goni, Baena 1, Borges.
Edző: Isidoro Martin Martinez.

Kiállítások: 12, illetve 18 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.

Tudtuk, hogy nem lesz könnyű. Azzal is tisztában volt mindenki, hogy a spanyol csapat nem fogja feladni egyetlen percre sem. Mégis reménykedtünk, számolgattunk, ahogy az rendes szurkolókhoz illik. Izgalmunkat csak fokozta az EHF által gerjesztett Himnusz-mizéria is (nem volt elég a meccs súlya), amelyet a törzsszurkolók az általuk legjobbnak tartott módon reagáltak le: a játékosok bemutatása alatt kivonultak szektorjukból, s a folyosón énekelték el Kölcsey Ferenc művét. Ezidő alatt a székekre kifeszítve a nemzeti színű lobogó árválkodott a költemény első sorával. Az, hogy az EHF himnuszát irdatlan dudaszó fogadta, várható volt.

A mérkőzés kezdetét jelző sípszó elhangoztával azonban minden visszaáállt a rendes kerékvágásba: a csapattagok a pályán, a szurkolók a lelátón kezdtek bele abba az irdatlannak - ám nem teljesíthetetlennek - látszó feladatnak, hogy legyőzve a spanyolokat, tovább meneteljenek a Bajnokok Ligájában.

Az első félidőben - Laluska és Iváncsik Gergő találata után - végig a hazaiak akarata érvényesült. A Veszprém védelme meglehetősen jól működött: sorra pattantak le a falról a spanyolok. Támadásban Császár nélkül kellett operálnia Mocsai Lajos fiainak, hiszen az ezt megelőző mérkőzésre alapozva őt teljes mértékben kivették a játékból az ellenfél játékosai.  A kapuban Alilovic ugyan jól kezdett, de húsz perc után a hazaiak edzője jobbnak látta lecserélni, Fazekas állt a helyére. A játékvezetők igyekeztek megfékezni az egyre eldurvuló játékot, ám ennek eredményeképp több érthetetlen ítélet is becsúszott (pl. Ilyés kiállítása a félidő vége előtt). A félidei szünetre 16:12-es eredménnyel vonultak be a csapatok.

A második játékrészre a spanyolok is leváltották kapusukat, és Alamo rá is szolgált a bizalomra. A hazai csapatnak egyre olvadt az előnye, mígnem a vendég gárda egyenlített is. Újabb furcsa ítéletnek lehettünk szemtanúi:  az egy esés miatt a földre került Sulicot Andreu megütötte majd torkon ragadta. Ahelyett azonban, hogy súlyosabb büntetéssel (esetleg piros lappal) jutalmazták volna a spanyolt, mindketten kettő perces büntetést kaptak. A közönség és a hazai kispadon ülők egy emberként álltak és hördültek fel, de hiába.

Mire a bakonyi gőzhenger úrja beindult, a spanyolok új erőt merítettek, s ismét kiegyenlítettek. Apránként kapaszkodtak vissza a hazaiak a továbbjutást jelentő létrán, s meg is lett az ehhez szükséges három gólnyi előny. Ám egy apró hiba elég volt, s egy labdaeladást követően a spanyolok szépítettek. Ezzel a különbség kettőre csökkent, a Veszprém pedig befejezte pályafutását az idei BL-szezonban.

Az arénában hosszú percekig néma csend uralkodott, amelyet csak az ünneplő spanyol csapat örömujjongása tört meg. Szerettük volna, ha Veszprém fiai vannak a helyükben. De ez most így sikerült. Talán jövőre megtörik a spanyol-átok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!