Sport

2012.03.01. 03:29

Vízilabda: tornagyőztes az AVUS

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület U12-es fiúcsapata magabiztos teljesítménnyel lett első egy ausztriai tornán.

Vastag Nándor

A WSC-Frühlings Kupa U12-es korosztályában öt csapat szerepelt. A szombathelyiek a csoportmérkőzések során az osztrák EW Donaut 22-0-ra, a Wiener SC-t 24-0-ra verték, a szlovák Slavia Bratislavát 11-1-re, a cseh Fezko Strakonicét 11-0-ra győzték le. A vasi csapatra ezután még a döntő várt, a Slaviánál 13-2-re bizonyult jobbnak.

A győzelem jogosságához nem férhet kétség, amit jól mutat, hogy öt meccsen 81 gólt lőtt, és mindössze hármat kapott. Az AVUS két különdíjat is kapott, a legjobb kapusnak Sipos Benjámint, a legjobb játékosnak Ekler Bendegúzt választották.

Az edző, Fent Gergő szerint a csapat nagyon meggyőző, és egyenletesen jó játékot mutatott. Az akciókat pontosan fejezték be a játékosok, de a fegyelmezett védekezés is kellett a tornagyőzelemhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!