Sport

2012.04.12. 02:28

A junior judo Eb Takács Viktória célja

Tavaly az ifjúsági-serdülő, míg idén a junior magyar válogatott bő keretében kapott helyet Takács Viktória, a szombathelyi Alpok Adria Judo Iskola versenyzője.

Tóth Gábor

Takács Viktória 2011 februárjában a 2010-es eredményei alapján meghívást kapott Illés Sándor szövetségi edzőtől a magyar női ifjúsági és serdülő judoválogatott bő keretébe. Több hazai és nemzetközi versenyen képviselte a magyar színeket, de végül az ifjúsági Európa-bajnokságra nem jutott el. Mindenesetre ez nem szegte kedvét az akkor 16 esztendős szombathelyi judósnak, aki a tavalyi év végén Galántán, a nemzetközi Szlovák Openen ezüstérmet szerzett a felnőttek mezőnyében. Hazai porondon is remekelt, az I. osztályú felnőtt magyar bajnokságon (Kecskemét) szintén második lett. Januárban a felnőtt, márciusban pedig a junior Magyar Kupában gyűjtött be egy-egy ezüstérmet. Végezetül a junior országos rangsorversenyen állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A remek eredményeknek köszönhetően Takács Viktória helyet kapott a junior judoválogatott bő keretében. Ezzel indulási jogot szerzett az öt - négy külföldi, egy hazai - helyszínből álló Európa Kupa-sorozatra. Az ottani teljesítmények alapján állíták majd össze a szűk keretet, amely részt vehet a szeptemberi junior Európa-bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!