Sport

2012.04.05. 09:26

Bajnokok Ligája elődöntő: Barcelona-Chelsea, Bayern München-Real Madrid

Nem történt meglepetés a negyeddöntős párharcok szerda esti visszavágóin.

MTI/EFE/Reuters

A Real Madrid sikere gyakorlatilag már a sorsoláskor "borítékolható" volt, hiszen a nyolcak leggyengébbikét, az európai klubfutball elitköréhez futballtörténelmi diadalt aratva csatlakozó ciprusi APOEL-t kapta, s az erőviszonyoknak megfelelően oda-vissza le is győzte a nicosiaiakat, akiket az idegenbeli 3-0 után a madridi visszavágón 5-2-re páholt el a spanyol királyi gárda. A négy között azonban már José Mourinho alakulatának is fajsúlyos rivális jut, hiszen a fináléért a szintén huzamos ideje remeklő német Bayern Münchennel kell megküzdenie.

A másik, szintén szerda este pályára lépett párban is a várt végeredmény született, amennyiben a portugáliai 1-0-t követően odahaza, Londonban is győzött a Chelsea, méghozzá ezúttal 2-1-re a Benfica ellen. "Papíron" angol-portugál csata folyt a pályán, a valóságban azonban gyakorlatilag légiósok ütközete zajlott, merthogy a Kékeknél nyolc, a Benficában pedig a teljes kezdőcsapatot kitevő tizenegy (!) "bérfutballista" vágott neki az újabb kilencven percnek. A feszült hangulatú, fordulatos, egyszersmind vitatható ítéleteket is hozó meccsen a londoni alakulat szerzett vezetést büntetőből, s bár a vendégek még az első félidő végén emberhátrányba kerültek, egyenlíteni tudtak a hajrában. Csakhogy több már nem tellett tőlük, a szigetországiak ugyanakkor a hosszabbításban begyötörték a sikerüket biztossá tevő második találatot is, így kettős győzelemmel léptek tovább az elődöntőbe.

"Mi voltunk a jobbak Lisszabonban, s itt, Londonban is, jóllehet a visszavágó nagyobbik részében tíz emberrel voltunk kénytelenek játszani. Így is visszajöttünk a meccsbe, s 1-1 után is több lehetőségünk akadt, de aztán egy kontrából mi kaptuk a gólt, miközben némely gyatra bírói döntés sem minket segített - fogalmazott nem egészen elfogulatlanul Jorge Jesus, a Benfica trénere, aki még hozzáfűzte: - Úgy érzem, hogy a játékvezető igazságtalanul büntetett bennünket."

Visszafogottabb volt a Chelsea ideiglenes olasz edzője, Roberto Di Matteo:

"Nehéz összecsapásra számítottunk, és még inkább azzá tettük saját magunknak azzal, hogy a vezetést követően nem lőttük be a második gólunkat, elhibázva minden kínálkozó esélyünket. A lényeg azonban az, hogy nyertünk és továbbjutottunk, amire a két mérkőzés alapján teljes mértékben rá is szolgáltunk."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!