Sport

2012.04.12. 02:29

Fair play díj a Bolyainak

A Máltán megrendezett iskolai mezeifutó-világbajnokságon, a lányok mezőnyében kilencedik helyen végzett a Bolyai, míg a közös magyar csapat Fair play díjat kapott.

Vastag Nándor

A közel 600 atlétát felvonultató világbajnokságon két magyar csapat, a lányoknál a Bolyai, a fiúknál a tatai Eötvös vett részt. A szombathelyiek a 2010/2011-es mezeifutó diákolimpián elért jó helyezéseknek köszönhetően - a IV. korcsoportban bajnokok lettek, az V.-ben ezüstérmet nyertek - vívták ki az indulási jogot. A Marsa nevű kisvárosban rendezett versenyen is a legjobb teljesítményt igyekeztek nyújtani, és összességében elégedettek lehetnek a szerepléssel. Kedvező pályaviszonyok és időjárás mellett versenyezve a 19 csapatot felvonultató mezőnyben az előkelő kilencedik helyezést szerezte meg a Kunecz Árpád vezette Altay Csilla, Csébits Eszter, Kívés Blanka, Cserjési Zoé, Borsfai Dzsenifer és Mester Dóra alkotta vasi gárda. A legjobb egyéni eredménnyel Csébits Eszter 32. lett. A tataiak a 23 indulóból a 13. pozícióban zártak. A vb-n a csapatok, így a közös magyar együttes is bemutatta országa jellegzetességeit, és különböző programokon vett részt. A delegációvezetők és a szervezőbizottság véleménye alapján a magyar küldöttség kapta a Fair play díjat, ami a versenyeken mutatott példaértékű hozzáállásnak, a bemutatkozó-műsor során előadott színvonalas produkciónak, valamint az egyéb programokon tapasztalható megjelenésüknek és viselkedésüknek köszönhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!