Sport

2012.04.03. 02:28

Snowboard: hatodszor is magyar bajnok Milos Dalma

Milos Dalma az idei országos snowboard-bajnokságon már az ötödik és a hatodik bajnoki aranyérmét gyűjtötte be.

Tóth Gábor

A 17 esztendős Milos Dalma negyedik éve teszi próbára tudását a Magyar Snowbord Szövetség versenyén, a snowboard magyar bajnokságon - az ob-t hagyományosan minden évben március 15-én, az ausztriai Murauban rendezik meg. A kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium tanulója veretes eredménysorral készült az idei, 20. ob-ra, hiszen tavaly és tavalyelőtt is begyűjtött már két-két aranyérmet.

Dalma ezúttal az U18-as korosztály versenyén, három kategóriában állt rajthoz. Paralell-szlalomban (két párhuzamos pályán zajlik a küzdelem, a gyorsabb versenyző jut tovább) második lett, paralellszlalom óriás műlesiklásban (hosszabb a pálya) és bordercrossban (épített pálya bukkanókkal, kanyarokkal) pedig első helyezést ért el. Dalma nem egyesületi színekben versenyez, a snowboardot saját maga tanulta, folyamatosan képzi magát. Amatőrként - a családi kassza terhére - állja a sarat a profik között. És harmadik versenyszezonja után már hatszoros korosztályos magyar bajnoknak vallhatja magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!