Sport

2012.05.02. 07:36

Bessenyey Zoliék parádés versenye

Április utolsó hétvégéjén a Szerb Belgrade ralit az abszolút harmadik és a kategória második helyén fejezte be a Bessenyey – Nyirfás kettős, amivel életük legjobb eredményét produkálták.

Hajósi Miklós

"Azt hiszem nehéz szavakat találni, hiszen először abszolút dobogón végezni elképesztő érzés - kezdte Bessenyey Zoltán. "Sokszor, sok kategóriában nyertem már és lettem bajnok is, mégis, amikor az ember egy eredménylistán azt látja, hogy ő van elől, vagy az első háromban, az felemelő. Ugyanakkor nagyon nagy felelősségel is jár, hiszen elsők között menni a pályákon fura érzés volt, mindenki ránk figyelt, és velünk foglalkozott, hozzánk igazodott - mesélte Bessenyey Zoltán.

 

 

"A rövid belgrádi futamon sokat tanulhattunk, hiszen gyors ellenfelek és remek pályák voltak. Érdekesség volt, hogy rajtunk kívül senki nem tréningezett, hiszen ez annyira ismert verseny, hogy még a bolgár bajnok Donchev is már negyedik alkalommal ment a pályán. Mi megpróbáltunk teljesen felkészülni, ami a sebességünkön is látszott, hiszen minden ellenfelünket sikerült megvernünk több alkalommal is. A nagyon nagy meleg miatt kicsit hullámzott a teljesítményünk, hiszen a guminyomásokat nem minden alkalommal találtuk el, ezért volt olyan szakasz, amikor elmelegedtek az abroncsok. A másik nagy furcsaság a rendkívül csúszós aszfalt volt, amely olyan helyzeteket hoz, mint amikor nálunk esős a felület. Ehhez kellett állandóan alkalmazkodnunk, ami azonban visszatekintve a legjobb tréning volt a Subaruval. Megint nagyon sokat tanultam a kocsiról, és nagyon jó érzés volt nagy sebességeknél keresztben csúszkálni vele. A Hadik Rallye Team szokás szerint remekül felkészített kocsit hozott, amit csak lemosni kellett, és a gumikat cserélni rajta. Nagyon bízom benne, hogy továbbra is ezen a szinten lesz a kocsi, hiszen így nagyon nagy élmény vele versenyezni. Köszönöm a családom és Juli segítségét is, hiszen ismét egy nagyon kellemes, és nyugodt, ugyanakkor tanulságos hétvégén vagyunk túl, amely ráadásul nagyon sikeres is volt. Miután beneveztünk a szerb bajnokságba, minden bizonnyal megyünk még idén déli szomszédainkhoz, akik nagy szeretettel várnak bennünket. Végül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni szponzorainknak a támogatást, akik nélkül ezek az eredmények nem jöhetnének létre" - mondta Bessenyey Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!