Sport

2012.07.30. 21:13

A Nyíregyháza ellen kezd a Viktória FC

Szombathely - A Viktória-Trend Optika FC NB I-es női labdarúgócsapata jövő héten hazai pályán, a Nyíregyháza ellen kezdi a bajnokságot.

Vastag Nándor

A nőknél a 2012/2013-as idényben is tíz csapat alkotja az NB I. mezőnyét. A tavalyi utolsó, a Győri Dózsa kiesett, és DAC néven folytatja a másodosztályban, ahonnan a bajnok Hegyvidék jutott fel. A kilencedik Nyíregyháza viszont megőrizte élvonalbeli tagságát, az osztályozón az NB II. ezüstérmesénél, a Pécsváradnál bizonyult jobbnak. Az FTC nevet eddig használó Belvárosi NLC önállóan folytatja és Csepelre költözött, de a Ferencvárosban sem szűnt meg a női labdarúgás, az NB II-ben lesz csapata. Az NB I. mezőnyét így a Viktória, az MTK, a Femina, a budapesti Astra FC, a Nagypáli, a Belvárosi NLC, a Szeged, az Újpest, a Nyíregyháza és a Hegyvidék alkotja.

A vasi csapat jövő vasárnap hazai pályán kezdi a pontvadászatot, az újperinti Király Sportlétesítményben a Nyíregyházát fogadja. A többi forduló menetrendje és pontos időbeosztása később készül el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!