Sport

2012.07.15. 21:10

Rajtol az ifi birkózó Eb

Szombathely - Vasárnap utazott el a szabadfogású birkózó ifjúsági válogatott a korosztályos Európa- bajnokságra. A csapatban a Vasi Volán két versenyzője, Kálmán Balázs és Szabó Szilárd is helyet kapott.

Horváth Erika

Július 17-étől 22-éig a lengyelországi Katowice a házigazdája a kadet korú birkózók Európa-bajnokságának. A 36 benevezett nemzet között ott van Magyarország is, amely mindhárom szakágban képviselteti magát. A szabadfogásúak versenyeit kedden és szerdán bonyolítják le, mindkét napon lesz vasi érdekeltség is. Kedden lép szőnyegre a 85 kilós súlycsoportban Szabó Szilárd, aki tavaly 76 kilóban debütált az Eb csapatban. Szerdán Kálmán Balázs következik, akinek ez lesz a harmadik világversenye ebben a korcsoportban. A tavalyi, szombathelyi vb-n még az 58 kilósok között versenyzett, most ő is egygyel feljebb, a 63 kg-osok közé lépett. A szabadfogású kadet válogatottat Bánkuti Zsolt vezeti, segítője a Vasi Volán SE vezetőedzője, Őri Gerzson. Így ő is ott lehet két tanítványával az Eb-szőnyeg mellett.

– A négyhetes esztergomi edzőtáborozás során komoly alapozáson is átestek a fiúk, úgy gondolom, az állóképességgel nem lesz probléma. Másodéves ifiként mindkettőjüknek van némi nemzetközi rutinja, így abban bízom, függetlenítve magukat a külső tényezőktől tudnak csak magukra koncentrálni – osztotta meg velünk várakozását Őri Gerzson. – Meccset, meccseket kell fogni nekik, talán a pontszerzés sem elképzelhetetlen. Persze ez nagyon nehéz, és mindenképpen szerencsés sorsolás is kell hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!