Sport

2012.07.03. 20:38

Székely Dóra sikere a United World Games-en

Klagenfurt - Egy szép nemzetközi sikerrel zárult a Szombathelyi Sportiskola tornászainak első félévi versenyidőszaka: Székely Dóra ugráson a legjobbnak bizonyult az United World Games elnevezésű versenyen.

Horváth Erika

Karintia fővárosában, Klagenfurtban 2004 óta rendezik meg évről évre az United World Games elnevezésű nagyszabású sportversenyt fiatalok számára. Az idei évben már 32 országból érkeztek gyerekek, akik hat sportágban vetélkedhettek.

Első alkalommal szerepelhettek tornászok is – a lányoknál 2000-ben, illetve azután születettek. A Wörthersee Kupáért kiírt versenyen indult a Szombathelyi Sportiskola Székely Dóra, Németh Boglárka, Tömböl Boglárka, Farkas Vanessza, Farkas Dorottya összetételű csapata is (edzőik: Hüll Tamás és Réti Gergely). A csapatverseny gyengébbre sikerült, nyolc gárdából a hetedik helyet szerezték meg 116,501 ponttal, de egyéniben Székely Dóra igazán dicséretesen szerepelt. Egyéni összetettben 42,383 ponttal a 16. helyen zárt, de elsőként kvalifikálta magát az ugrás fináléjába (talajon és felemás korláton hajszálon múlott a döntőbe kerülése). A legjobb hat versenyében Dóri két magabiztos ugrással, 12,40 ponttal megszerezte az aranyérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!