Sport

2012.08.19. 16:32

Autókrossz Eb - Kárai Tamás kiesett, Lajos Gyula második lett Nyirádon

Nyirád - A címvédő Kárai Tamás motorhiba miatt vezető helyről kiállni kényszerült, ugyanakkor Lajos Gyula a második helyen zárt kategóriájában, Klenáncz Szabolcs pedig harmadik lett a juniorok között vasárnap az autókrossz Európa-bajnokság nyirádi futamán.

MTI

A legnépesebb, Buggy 1600-as kategóriában a francia Thomas Anacleto bizonyult a legjobbnak honfitársa, Florent Tafani és a cseh Ondrej Musil előtt. A műszaki problémákkal küszködő Szabó Krisztián a hetedik helyet szerezte meg.

A karosszériás autók mezőnyében a cseh Vaclav Fejfar végzett az élen Lajos Gyula, a népszerű "Luigi" előtt. A harmadik az orosz Vlagyiszlav Gyemkin lett.

A Super Buggy kategóriában a német Bernd Stubbe zárt az élen a cseh Ladislav Hanák és a holland Glenn Van Rosmalen előtt. A juniorok között Klenáncz Szabolcs harmadikként végzett két cseh versenyző, Jakub Kubicek, Adam Roucka mögött.

Eredmények:

Buggy 1600:

1. Thomas Anacleto (francia)

2. Florent Tafani (francia)

3. Ondrej Musil (cseh)

...7. Szabó Krisztián

Super Buggy:

1. Bernd Stubbe (német)

2. Ladislav Hanák (cseh)

3. Glenn Van Rosmalen (holland)

Touring Autocross:

1. Vaclav Fejfar (cseh)

2. Lajos Gyula

3. Vlagyimir Gyemkin (orosz)

Junior Buggy:

1. Jakub Kubicek (cseh)

2. Adam Roucka (cseh)

3. Klenáncz Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!