Sport

2012.08.23. 05:09

Ikervári győzelem - A Körmend harmadik a Cell-Cupon

Veszprém - A 16. Cell-Cup nemzetközi kézilabda fesztiválon az ikervári U10-es lány kézilabdacsapat első, a körmendi U12-es együttes a harmadik helyen végzett.

Vastag Nándor

Az egy héten át tartó, hat-hat férfi és női korosztályban zajló fesztiválon 18 ország képviseletében 153 csapat lépett pályára. A megmérettetésen több vasi gárda is részt vett, s közülük kettő dobogóra állhatott. A lányoknál, az U10-as korosztályban az Ikervár DSE-ETO veretlenül végzett az élen. A csoportkörben négy ellenfelét legyőzte, eggyel döntetlent játszott, így egyből az elődöntőbe jutott. A négy között a Dorogot 19-10-re, a döntőben a Szegedet 18-11-re verve szerezte meg a tornagyőzelmet a Horváth János által felkészített, Németh Zsuzsanna, Szabó Vivien, Wieder Dorka, Horváth Anna, Horváth Nikoletta, Farkas Johanna, Kontics Dorka, Dávid Virág, Kósi Vivien, Farkas Júlia és Szabó Cintia alkotta csapat. A különdíj is a vasiaké lett, a legjobb játékosnak Farkas Johannát választották. A Haladás VSE-Student Comfort KUK a csoportban ötödik lett (1 győzelem, 4 vereség), majd a negyeddöntőben 13-7-re kikapott a Dorogtól. A helyosztón a szlovák Dunaszerdahelyt 15-7-re felülmúlta, így ötödikként zárta a küzdelmeket.




Az U12-eseknél a Körmendi Dózsa MTE (4/1) és az Ikervár (5/1) is második lett saját csoportjában, ennek köszönhetően a helyosztón egymás ellen játszottak. A megyei összecsapáson a Körmend (Bartik Janka, Őri Tünde, Manhercz Vanda, Bendek Ágnes, Leopold Alexandra, Csapó Adrienn, Molnár Mercédesz, Károly Anett, Horváth Alexandra, Faragó Luca, felkészítő: Mesterházi László) szerezte meg a harmadik helyet, az Ikervár ellen 13-8-ra nyert. Itt még a HVSE-Szombathelyi SI is szerepelt. A csoportjában negyedikként zárt (3/2), majd a Dunaszerdahelyt 12-11-re legyőzve hetedik pozícióban végzett. Az U14-eseknél a sportiskolások másodikak lettek (2/1) négyesükben, de a nyolc között a Szegedtől 27-15-re, a debrecentől 17-10-re, az Orosházától 20-14-re kikaptak. Az U18-as korosztályban a Körmend (2/4) ötödikként zárt a csoportjában. A helyosztón aztán a spanyol Torrelanóval szemben 18-12-re alulmaradt, s ezzel hatik helyen fejezte be a tornát. Az U18-as férfiaknál a Szentgotthárdi KK indult. A csoportban szintén ötödik lett (2 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség), de utána a SZESE Győr ellen 28-19-re nyert, így kilencedikként végzett.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!