Sport

2012.08.16. 19:17

Öt vasi triatlonos teljesítette az Ironmant

Nagyatád - A hosszútávú triatlon országos bajnokságon öt vasi versenyző állt rajhoz, s mindannyian teljesítették is az Ironmant. Mesterné dr. Temesi Zsuzsanna érmet is hozott.

Horváth Erika

A 22. hosszútávú ob-n 556 sportoló próbálkozott meg az Ironman táv - 3,8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42,125 km futás - legyőzésével. A kétkörös úszást a Gyékényesi tó közel 25 Celsius fokos vízében teljesítette a mezőny, majd kerékpárra szálltak, s 75 km megtétele után érkeztek meg Nagyatádra, de ezután még három 35 km-es kör várt rájuk. Közben egyre emelkedett a hőmérséklet, a hőség alaposan próbára tette a résztvevőket, főként, hogy még egy teljes maratont is le kellett futniuk.

A vasiak közül a körmendi Stojcsics Balázs ért be először a célba 12 óra 20 perccel a rajt után  szinte percre pontosan megismételve a tavalyi, nagyatádi idejét. Őt Simon J. Gábor - 12:52 -, a SZOESE triatlonistája követte, aki 1997 és 1999 után már háromszoros Ironman. A vasiak egyetlen női indulója, szintén a SZOESE színeiben  Mesterné dr. Temesi Zsuzsanna volt, aki életében először teljesítette az Ironmant - 13:50 volt az időeredménye. Ezzel kategóriájában - 45-49 évesek - országos bajnoki ezüstérmet szerzett. A szintén szombathelyi dr. Gábriel Mátyás 14:59 óra után ért célba (két éve is legyőzte a távot), Tuli Lajos (Király SZE) pedig 15:36 alatt óra 36 perces idővel sorozatban harmadik Ironmanjét abszolválta. A vasi triatlonosok teljesítményének értékéről árulkodik, hogy 75-en feladták, nem tudták befejezni a versenyt. Több vasi sportoló a váltók versenyébe - egy-egy számot vállalva - kapcsolódott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!