Sport

2012.09.19. 14:47

Bárdosi és Farkas kick-lightban ért a csúcsra

Szombathely - Az utánpótlás kick-box világbajnokságon a Controll SE két versenyzője, Bárdosi Sándor és Farkas Ádám is aranyérmes lett.

Vastag Nándor

Az 57 ország részvételével lebonyolított pozsonyi vb-t négy éremmel zárta a szombathelyi Metex 05-Controll SE csapata. A kadet II-es korosztályban az első nagy világversenyén szereplő Bárdosi Sándor (-69 kg) remekelt, két szabályrendszerben is dobogóra állhatott. A combrúgásos kick-light-ban - mely először szerepelt a vb programjában - a bolgár Diltov 3:0-s és az olasz Borello 2:1-es legyőzésével gyűjtötte be az aranyérmet. Light-contactban taipei és bolgár ellenfelek 3:0-s felülmúlásával jutott a négy közé. Az elődöntőben az orosz Juzdenszkij ellen is jól tartotta magát, azonban a 2. menetben lábsérülés miatt kénytelen volt feladni a küzdelmet, így harmadik helyen végzett.

Farkas Ádám (-94 kg) is kick-light-ban lett világbajnok. Csak döntőznie kellett, és az ukrán Hovdát fizikálisan teljesen felőrölve 3:0-s diadalt aratott. A light elődöntőjében olasz ellenfelét 3:0-ra verte, majd a horvát Filipovic elleni finálé első két menete szorosa alakult. A 3. felvonásra viszont mentálisan elfáradt, így kikapott és ezüstérmet szerzett.

A juniorok között további két csapattársa szerepelt. Varga Martin (-63 kg) light-ban francia ellenfelét legyőzte, de a 16 között hibázott. A 3. menetben kilépett a küzdőtérről, amiért pontlevonást kapott, így az olasz rivális nyerte a mérkőzést. A kick-light nyolcaddöntőjében a későbbi világbajnok román versenyzővel találkozott, aki ellen lábfejsérülés miatt feladta a meccset. Pintér Bálint (-74 kg) a light selejtezőjében görög rivális ellen nyert, majd a 16 között véleményes pontozással kikapott 2:1-re egy svájci kick-boxostól. Kick-light-ban a negyeddöntőben kezdett, és cseh vetélytársától 3:0-s vereséget szenvedett.

- Nagyon elégedett vagyok, de viccesen mondhatnám, hogy az érmeket elosztottam volna a fiúk között. Sanyi nagyon jó versenyzőtípus, de meglepetésre hozta a jó eredményt. Farkas Ádám az elvártaknak megfelelően telesített. Már rutinosabb versenyző, 2010-ben kadet II-es világbajnok is volt. Összességében büszke vagyok mind a négy versenyzőnkre. Végigdolgozták az egész nyarat, és bízom benne, hogy a munkával kapcsolatos hozzáállásuk a jövőben is megmarad - fogalmazott az edző, Dancsó Zoltán.

A juniorok mezőnyében további három vasi versenyző szerepelt, ám a nyolcaddöntőn nem jutottak túl. Semi-contactban a szombathelyi Agrobio-Classic KBC-t képviselő Németh Dávid (-79 kg) cseh, a szentgotthárdi Skorpió BC-s Nagy Gergő (-74 kg) orosz ellenféltől kapott ki. A körmendi Castrum SEC-Dinamica SE kick-boxosa, Pap Eszter (-65 kg) light-ban a lengyel Szymalától, semiben a későbbi győztes és Európa-bajnok olasz Espositótól szenvedett vereséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!