Sport

2012.09.28. 17:56

Kálmán aranyérmes lett az orosházi ob-n

Orosháza - Kálmán Balázs arany-, Wittmann Kristóf ezüstérmet szerzett a kadet birkózók szabadfogású országos bajnokságán.

Horváth Erika

Az orosházi ob-n a fiúk mezőnyében 121-en léptek szőnyegre - négy szombathelyi versenyző végzett pontszerző helyen. A legjobban a Vasi Volán SE ifjúsági válogatottja, Kálmán Balázs szerepelt, aki a 17 indulót számláló 63 kilós súlycsoportban mind a négy győzelmét tussal vagy technikai tussal szerezte meg. A döntőben a dorogi Lévait két vállra fektette. Balázs néhány hete már a Haladásnál készül, az év végi átigazolási időszakban klubot is készül váltani.

A Haladás VSE-ből - Veréb István tanítványai közül - Wittmann Kristóf a dobogó második fokára állhatott fel. A 100 kg-os súlycsoport tízfős mezőnyében két győzelem után csak a döntőben szenvedett vereséget, a tavalyi, szombathelyi kadett vb-n 85 kilóban ezüstérmes egri Török Zsolttal szemben 1:0, 3:0-ra maradt alul.

A HVSE két ötödik helyezést is szerzett a két vereséget jegyző, 46 kilós Hangay Krisztián, illetve a két győzelem után három szoros menetben balszerencsés vereséget szenvedő, s kedvét vesztve a 69 kilósok bronzmeccsén is alulmaradó Sárközi Dániel révén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!