Sport

2012.09.23. 17:54

Ligeti bronzérmes lett kötöttfogásban

Baku - Ligeti Dániel bronzérmet szerzett a birkózó Golden Grand Prix-sorozat azerbajdzsáni döntjében, a kötöttfogás 120 kilós súlycsoportjában.

Horváth Erika

A hétvégén Bakuban rendezték meg a birkózók Golden Grand Prix-sorozatának döntőjét. Pénteken léptek szőnyegre a szabadfogásúak, köztük két magyar, a Haladás VSE két olimpikonja. (Nem ez volt a jellemző, a népes birkózótábort maguknak tudó nemzetek nem azokat küldték, akik Londonban is szerepeltek.) Sajnos a londoni játékokon ötödik, 74 kg-os Hatos Gábornak és a 120 kg-os Ligeti Dánielnek sem sikerült jól a verseny, mindketten már az első mérkőzésük után búcsúztak, mert legyőzőjük sem tudta őket a vigaszágra segíteni. Hatos a grúz Makarasvilitől három menetben (0:1, 1*:1, 0:2) kapott ki, Ligeti pedig az azeri Iszajevvel szemben 0:1, 1:3-ra maradt alul. Ugyanígy csak egyet birkózhatott Sastin Marianna a 67 kilós olimpikonunk.

Vasárnap, a kötöttfogásban nyolc magyar is szőnyegre lépett, és négyen dobogóra is állhattak. A 10-10 ezer dollárral járó első helyen végzett a 66 kilós Korpási Bálint, a 74 kilós Lőrincz Viktor és a 120 kilós Nunajev Juszup is. Utóbbi súlycsoportban - ebben a fogásnemben is jogot szerzett az indulásra Ligeti Dániel. Első meccsén ugyanazzal az egykor (1996-ban) világbajnok észt Nabival kezdett, akivel februárban, a kötöttfogású Golden GP-n is találkozott, s vissza is vágott neki, az első menetben két vállra fektette. A negyeddöntőben a török Öztürkön is túljutott a szombathelyi birkózó, 2:0, 6:2-re győzte le. Ám az elődöntőben elvérzett honfitársával, Nunajev Juszuppal szemben (akit Szombathelyen legyőzött). Ezúttal 1:0, 1:0-val Nunajev jutott a fináléba. Ligeti Daninak pedig maradt a bronzmeccs, amit három menetben (1:0, 0:1, 1:0) meg is nyert az orosz Ajubovval szemben - a medál mellé 2000 dolláros pénzdíj is járt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!