Sport

2012.09.28. 04:57

Rajt a női NB II-ben - Négy vasi csapat az osztályban

Körkép - Hétvégén elkezdődik a pontvadászat az NB II-es női kézilabda-bajnokság észak-nyugati csoportjában, ahol négy vasi csapat szerepel.

Vastag Nándor

A bajnokság létszáma tavalyhoz képest kettővel csökkent, idén tíz csapat játszik oda-visszavágós rendszerben. Az előző idény ezüstérmese, a Celldömölki VSE-Vulkánfürdő szombaton 18 órától az újonc Komáromot fogadja.

- A csapatunkban nem történt változás tavalyhoz képest - mondta Salamonné Csótár Adrienn, aki Rozmán Gergővel közösen irányítja a CVSE-t. - A szezonra jól felkészültünk, az NB I/B-s Haladással és a budapesti Szent Istvánnal, valamint a csoportunkban szereplő Tapolcával is játszottunk edzőmeccset  mindhárom hasznosnak bizonyult. A bajnokságban az 1-3. hely valamelyikén akarunk végezni, és szeretnénk a hazai mérkőzéseinket megnyerni. Még nem tudjuk, milyenek az erőviszonyok, a hírek szerint több csapat erősödött. Kíváncsian várjuk, hogy a Komárom milyen játékerőt képvisel.

Az edzőváltáson átesett Sárvárfürdő-Kinizsi szombaton 16 órakor a Mosonszolnokot fogadja.

- Szakmai oka nem volt a váltásnak; a megállapodásunk a szezon végén lejárt Vilics Tamással, és békében köszöntünk el egymástól - tudtuk meg a szakosztályvezetőtől, Csonka Lászlótól. - Mivel nem tudjuk, hogy milyen év vár az önkormányzatra és a csapatra, ezért a költségcsökkentést választottuk. A helyi erőkre támaszkodunk, a fiataloknak akarunk több teret adni, de a beépítésükhöz még idő kell. Pupp Adél elsősorban edző lesz, de azért a játékengedélyét is kiváltottuk. Az osztályból kiesni nem nagyon lehet, de szeretnénk hivatalosan is bennmaradást jelentő helyen végezni. Az anyagilag jól álló, megerősödött Mosonszolnok ellen a tisztes helytállás és a szoros meccs a cél.

Az első fordulóban, vasárnap 16 órától Körmendi DMTE-Dr. Lupo-Büki TK megyei rangadót rendeznek.

- Szeretnénk bentmaradást érő helyen végezni, ezért a 68. pozíciót jelöltük meg célkitűzésként - fogalmazott a körmendi tréner, Oláh Sándor. - A Haladáshoz igazolt Szoták Martina kettős igazolással szerepel majd nálunk, míg a két felnőtt játékosunk mellé a rutinos Jakosa Mónika és Kalamárné Tahin Krisztina érkezett - a fiatal, jó úton járó csapatunknak kell a tapasztalat. A Bük egyik esélyese a bajnoki címnek, lendületes, jó kézilabdát játszik. Tisztes helytállásra készülünk ellene, nem szeretnénk nagy vereségbe belefutni.

- Mészáros-Varga Brigitta befejezte pályafutását, de Farkas Judit ismét a rendelkezésünkre áll, míg a haladásos Mórocz Alexandra kettős igazolással erősíti a csapatunkat - mondta a büki edző, Mátés István. - Több edzőmeccs mellett már egy tétmérkőzésen is túl vagyunk, a Magyar Kupa 1. fordulójában, idegenben a Dorogot vertük. A tavalyi szezonunk váratlan hazai vereségek miatt nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Bízom benne, hogy most az élmezőnyben lehetünk, ehhez az itthoni meccseket hozni kell. Nem lebecsülve az ellenfelet, de a Körmend ellen is győzelmet várok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!