Sport

2012.09.06. 17:32

Vasárnapi szezonzáró a roncsderbiseknél

Rum - Vasárnap a rumi futammal befejeződik a 2012. évi országos roncsderbibajnokság. A 11 órakor kezdődő szezonzárón sok rumi és szombathelyi pilóta éremért küzd izgalmas versenyre van tehát kilátás.

Tóth Gábor

A 2012. évi, nyolc futamból álló, kilenc csapatot felvonultató országos roncsderbibajnokság májusban kezdődött, és most vasárnap, Rumban ér véget.

A szervezők, az Autó Sport Klub Rum munkatársai, versenyzői 70-80 autót várnak a szezonzáróra az erőpróbán természetesen ott lesznek a másik vasi egyesület, az Auro-Crash SE Szombathely pilótái is (a rumiak 200-as, a szombathelyiek 600-as rajtszámokkal vannak ellátva).

Izgalmas futamra van kilátás, már csak azért is, mert a legtöbb kategóriában még nem dőlt el a bajnoki címek, dobogós helyezések sorsa. A vasiak közül szuperfutamban Pék Balázs (680), épített kategóriában Tóth András (276), széria nagyban ugyancsak Pék Balázs, széria kicsiben Kenesei Gábor (600), Lada kategóriában Suborits Péter (203), a női mezőnyben Suboritsné Fülöp Andrea (217), az ifjúsági kategóriákban pedig Suborits Zsófia (233), Suborits Regina (213), Tóth Ádám (200), Klitza Dávid (296) és ifj. Pintér Péter (297) küzd a különböző színű érmekért az összesített pontversenyben. Ráadásul a Rum a csapatversenyt a második helyről kezdi, jó eséllyel indul csatába a csapatbajnoki címért. Míg az utolsó futamnak ötödikként nekifutó Szombathely odaérhet a dobogóra.

A vasárnapi program 8 órakor a nevezéssel és a gépátvétellel kezdődik. A szabadedzés délelőtt 9-től 11 óráig tart, aztán kezdődik a verseny, elsőként a fiatalok ülnek majd autóba. Az ünnepélyes eredményhirdetést 16 óra tájékában tervezik a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!