Sport

2012.10.12. 16:43

Szombat este a Körmend a Sopront fogadja

Körmend - Szombaton késő esti meccset (20.00) játszik a Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata a tévé kamerái előtt a Sopron KC-vel. A piros-feketék szeretnék megszerezni első hazai győzelmüket.

Horváth Erika

Két forduló után két vereséggel állnak a körmendiek. Nem sikerült a nyitó fordulóban a Kaposvár elleni hazai bemutatkozás (86-93), szerdán pedig Jászberényben futottak bele egy komoly vereségbe (87-68). A szombati ellenfél, a Sopron KC még csak egy bajnokin van túl, szintén kudarcélménnyel Szombathelyen hiába vezetett három negyeden át, végül 87-73-ra kikapott.

- Magasabb csapat volt a Jászberény, főleg mezőnyposztokon, és rengeteg, 18 támadólepattanót megszerzett. Nekünk főleg a második félidőben akadozott a támadójátékunk is. Ez adódott abból is, hogy az új légiósunk, Buljan egy nap alatt nem tanulhatta meg a játékainkat. Egyénileg sok mindent megoldott, de a csapatjáték csorbát szenvedett - idézte fel a balul sikerült jászberényi túrát Hencsey Tamás vezetőedző. - Buljannal erősödtünk, jól képzett játékos, érti is a kosárlabdát. Talán túl vehemens, ha ebből visszavesz, akkor nagy hasznára lesz a csapatnak. Összességében tehát van miben javulnunk. Elsősorban a lepattanózásban, de még a hozzáállás sem adott elégedettségre okot. Sokkal nagyobb alázatra van szükség a védekezésben. A Sopron ellen meg akarjuk szerezni első győzelmünket hiszen a siker a munka igazi eredménye, az tudja továbblendíteni a csapatot. A soproniak a Falco ellen nagyon összeszedettek voltak, csak az utolsó negyedben törtek meg. Bőven lesz ellenük megoldásra váró feladat: Thomas, Barovics, Molnár András, a hárompontosok...

A soproni csapatban többen Jermaine Thomas mellett, Keresztes Rafael és Tóth Gergely is jó ismerős Körmenden. De ott lesz a kispadjukon a körmendi kosárlabdázás emblematikus alakja, Patonay Imre is. Aki amellett, hogy mostanság a kosárlabda szövetség tehetséggondozó programjában ügyködik, a soproniakat szakmai tanácsadóként segíti.

- Fontos, hogy megmaradt a körmendi kosárcsapat - szögezte le a szakember. - És ezen a pályán most is nehéz minden idegen csapatnak. Későn állt össze a Sopron, de az erényeit a Falco elleni "fáradásos törésig" már lehetett látni. Hamarosan ütőképes csapattá válhat - mondta Patonay Imre, aki azt is elárulta, hogy az elküldött amerikai hátvéd, Jones helyett szombaton egy újat vetnek be - Jeremy Wise-ot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!