Sport

2012.10.25. 09:39

Táncsics Péter nyerte a nemzeti snapszerbajnokságot

Kőszeg - A kőszegi Táncsics Péter győzelmével ért véget a nagy sikert aratott, 64 selejtezővel lebonyolított, 2400 kártyást asztalhoz ültető országos snapszerbajnokság.

Tóth Gábor

A kőszegi székhellyel bíró Magyar Snapszer Szövetség első alkalommal írta ki a nemzeti snapszerbajnokságot. A selejtezősorozat még márciusban kezdődött Szombathelyen. Összesen 64 selejtező várt a kártyajáték szerelmeseire szerte az országban, és az országhatáron (Révkomárom, Nagyvárad, Oberpullendorf) túl. A selejtezőkről 128-an kvalifikálták magukat a döntőbe Az októberi finálénak a kőszegi Kazamata Pizzéria adott otthont, ahol az ország legjobb snapszerosai közül több mint 90-en ültek asztalhoz. Az erőpróba egyenes kieséses rendszerben kezdődött, és egy négyes döntővel zárult. A 14 órás kártyakrimi után végül a kőszegi Táncsics Péter lett a magyar bajnok, megelőzve a szombathelyi Bokor Lászlót. A harmadik helyen a szentgotthárdi Németh Gábor és Révkomárom bajnoka, Szabó Gábor osztoztak. A győztes komoly nemzetközi snapszerversenyeken képviseltetheti Magyarországot, továbbá pénzdíjjal is gazdagodott - utóbbiról Táncsics Péter egy korábbi megállapodás értelmében lemondott.

- A több mint fél évet felölelő versenysorozat alatt kereken 2400 ember ült asztalhoz, ilyen népes, ráadásul erős mezőnyben pedig nem volt könnyű a legjobbnak lenni, vagyis nagyon boldog vagyok - fogalmazott az első nemzeti snapszerbajnokság győztese, egyben a Magyar Snapszer Szövetség elnöke, Táncsics Péter. - A döntő nagyon nehéz volt, itt már tényleg profik voltak az ellenfelek. Tizennégy óráig tartott a csata, ennyi időn keresztül nehéz volt koncentrálni, meg is viselt a finálé, utána jóideig nem is tudtam aludni az adrenalintól, a feszültségtől. Egyébként nem csak játékosként, hanem a szövetség elnökeként is elégedetten nyilatkozhatok. Bármerre is jártunk, mindenhol kedvező viszajelzéseket kaptunk - az emberek már várják, hogy jövőre is megrendezzük a bajnokságot. Örülök a sikernek, de nem volt könnyű idáig eljutnunk. Egyetlen forint állami támogatást, pályázati pénzt nem kapott a rendezvényünk, mindent saját erőből álltunk. Megígérhetem, hogy jövőre is megpróbálkozunk a nemzeti snapszerbajnoksággal, de a költséghatékonyság miatt kevesebb selejtezőt tervezünk.

A versenykiírás szerint a bajnokság pénzdíjas volt, a győztest 10 millió forint illeti, illetné. - A szövetség munkatársaként én is aláírtam egy nyilatkozatot, miszerint ha nyerek nem veszem fel a pénzdíjat. Ehhez a megállapodáshoz tartom magam. Egyébként a szövetség munkatársai, a szervezők közül többen is bejutottak a döntőbe, vagyis bizonyítottuk, hogy nem csak szeretünk, tudunk is snapszerozni - zárta Táncsics Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!