Sport

2012.12.22. 23:59

Guzmics Richárd mint karácsonyi ajándék

A héten Guzmics Richárd, a Szombathelyi Haladás belső védője volt a Szent Norbert Rendi Premontrei Gimnázium vendége.

Pum András

A Szombathelyi Haladás újdonsült válogatott futballistája, Guzmics Richárd a szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium vendége volt. A játékos októberben - Horváth Leventével, az Admirál-Haladás futsalcsapatának edzőjével együtt - az iskolai testnevelés fontosságát népszerűsítette az iskolában. Úgy fest, "GR22" meggyőzően tehette mindezt, ugyanis már akkor újabb meghívót kapott az osztálytól. Nos, a belső védő ezúttal egy osztályfőnöki órára látogatott el.

- Ricsi visszatérő vendég iskolánkban, októberben a mindennapos testnevelést és mozgást már népszerűsítette a 9. évfolyamosoknak  és rögtön a rendezvény végén osztályom meghívta, hogy látogasson el hozzánk egy osztályfőnöki órára. A 9.B osztálynak tehát Ricsit hozta a Jézuska - a lányok nagy örömére - tudtuk meg Gájer Zsuzsanna tanárnőtől.

Hölgykoszorúban Guzmics Richárd

- Huszonhárom lány jár az osztályomba, így érthető, ha népszerű a jóképű labdarúgó. De osztályfőnökként nem elsősorban emiatt támogattam, hogy Ricsi eljöjjön, hanem Haladás szurkolóként azt mondhatom, nagyon korrekt, becsületes játékos, aki az idei őszi szezon minden meccsén, annak nehéz pillanataiban is száz százalékosan odatette magát. Egy edzőnek szerintem ilyen focista az álma, akire mindig minden körülmények között számíthat. A diákjaimnak példaképként szolgálhat egy olyan sportoló, mint Guzmics Richárd, akiben az előbb említett fontos emberi értékeket is meg lehet találni. Én személy szerint nagyon örültem, amikor válogatott játékos lett, igazán megérdemelte. Maga az óra jó hangulatban telt, karácsonyi műsorral készültek a diákok, zenéltek, énekeltek, szavaltak a lányok-fiúk magyarul, németül is, hisz német nyelvi tagozatos osztályról van szó. Valamint nagyon szép karácsonyi rajzokkal díszítették a táblát is, amiről persze nem hiányozhatott egy zöld-fehér mintás focilabda sem. A műsor után igazán jó hangulatú beszélgetés következett, aztán a lesötétített osztályteremben csillagszórók fénye mellett még egy dalt is elénekeltünk közösen a karácsonyfa körül. Családias volt a hangulat. Mielőtt Ricsi elbúcsúzott volna az osztálytól, körül kellett néznie a fa alatt, ahol megtalálta az osztály kedvenc labdarúgója azt a kis ajándékot, amit a Jézuska hozott neki. Az óra végén természetesen rengeteg fotó készült.

Gájer Zsuzsanna (balról) és egy diák társaságában a Hali hátvédje

- Múltkor megígértették velem, hogy a későbbiek során valamikor ismét ellátogatok az iskolába - mondta Guzmics Richárd. - Szépen fel volt díszítve a tanterem, ám ezúttal már nem csak focival kapcsolatos kérdéseket kaptam, de álltam a sarat... Összességében nagyon jól éreztem magam.

Ezek is érdekelhetik