Sport

2012.12.17. 11:52

Kenesei a tiltás ellenére kispályázott

Kenesei Krisztián szerint a téli pihenő alatt is muszáj mozogni, a játékosok saját magukkal szúrnak ki, ha az egyéni edzésterv dacára végiglustálkodják a holtszezont.

Pum András

Immáron az "ikszedik" felkészülését kezdi meg januárban a Haladás rutinos támadója, Kenesei Krisztián. Miután egyedi gólöröme után a klubtól újabb esély kapott a bizonyításra, tegyük hozzá gyorsan: az NB I-es csapatnál. A Nemzeti Sport hétfői számában a futballista elmesélte, imád kispályázni, és bizony nehezen bírja a tétlenséget.

Kenesei Krisztián a felkészülés kezdetére jó erőben akar lenni

- Ismerem már magam annyira, hogy tudjam, az nekem nem megy, hogy csak gondolok egyet és irány a futópálya - mondta a sportnapilap hétfői számában Kenesei Krisztián. - Érdemes időbeosztást csinálni, így tisztában vagyok azzal, mihez tartsam magam. Hétfőn, szerdán és pénteken például futok, a köztes időszakban pedig kondizok. Elismerem, néha voltak gondok velem, ám e tekintetben sohasem lehetett rám panasz. Már fiatal játékosként is tudtam, aki túlzásba viszi a pihenést, és egy hónapig lustálkodik, az úgy leereszt, hogy nem tudja később sérülés nélkül végigcsinálni a téli alapozást. Vagyis kidől a sorból, majd kimarad a csapatból. Ennyit pedig nem ér az egy-két semmittevéssel töltött nap. Amúgy meg aki húsz éve futballozik, annak pedig egy hét pihenő után is bizseregni kezd a lába. Így irány a terem, szerintem a játékosok nyolcvan százaléka imád kispályázni. Nem tudok arról, hogy nálunk kifogásolnák a teremfocit. Volt edzőm korábban, aki ellenezte.

- Én viszont - most már tán elárulhatom - minden tiltás ellenére összejártam jó barátokkal és ismerősökkel egy kis téli teremfocira. Sajnos előbb-utóbb ebből is kiöregszem - zárta szavait a támadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!