Sport

2012.12.12. 16:35

Nemzetközi tornán lett második a Lurkó

Székesfehérvár - A Lurkó UFC korosztályos (2003) labdarúgócsapata az előkelő második helyen végzett a Főnix Kupa nemzetközi utánpótlástornán.

Tóth Gábor

A hagyományos, már 10. alkalommal megrendezett műfüves teremtornán két csoportra osztva 12 csapat vett részt, a játékidő 1x20 perc volt. A Lurkó UFC 2003-ban született játékosokat felvonultató együttese a csoportmérkőzéseken imponálóan teljesített: az UTE II-t 6-0-ra, a Halászteleket 4-0-ra, az FC Budapestet 4-1-re, a Vasast 6-0-ra, míg a Zágrábot 3-1-re verte. Így csoportelsőként jutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben a Mészöly Focisuli következett, a rendes játékidő 1-1-es döntetlennek zárult, büntetőrúgásokkal viszont a szombathelyi fiatalok jutottak tovább. A párharc kapcsán érdemes megemlíteni Pataki Márk nevét, a vasiak kapusa ugyanis a háromból két büntetőt kivédett. A döntőbe az a Zágráb jutott még be, amelyet a csoportmeccseken a Lurkó biztosan vert. Ezúttal viszont a horvátok kezdtek jobban, 2-0-ra elhúztak, a Lurkó nagy küzdelemben egyenlített, ám egy közvetlenül a hajrában szerzett góllal 3-2-re nyert a Zágráb. A torna válogatottjába a szombathelyiek közül Doncsecz Leventét és Vigh Patrikot választották be.

Jól teljesített a 2003-ban született játékosokat felvonultató Lurkó. Fotó: Lurkó UFC

 

Végeredmény: 1. Zágráb, 2. Lurkó UFC, 3. Mészöly Focisuli, 4. UTE I.. Az ezüstérmes csapat: Doncsecz Levente, Horváth Norbert, Kovács Gergő, Kovács Levente, Markó Máté, Palkó Bálint, Pataki Márk, Reseterics Bálint, Somogyi Dániel, Tarján Patrik, Varga Márk, Vigh Patrik játékosok, Németh Richárd, Takács Csaba edzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!