Sport

2013.01.17. 19:22

Futsal: előnyt szerzett a kupában a Haladás

Szombathely - Négygólos előnyt harcolt ki magának a futsal Magyar Kupa negyedöntőjének első felvonásán a vendég Cső-Montage ellen a Swietelsky-Haladás VSE.

Tóth Gábor

Mindkét fél egy-egy-kulcsember nélkülözött: a hazaiak remek kapusa, Németh Krisztián, és a vendégek gólerős játékosa, Krizbai is kihagyta a meccset. Nagy lendülettel estek egymásnak a csapatok, az első pillanattól kezdve erős iramot diktáltak. Egy szerencsétlen öngóllal a vendégek korán vezetést szereztek, de a hazaiak nem roppantak össze, gyorsan fordítottak, a szünetig pedig kétgólosra tornázták az előnyüket (4-2). Fordulás után egyre durvább lett a meccs, érezhető volt, hogy mind a két fél komolyan veszi a sorozatot. De ekkor már belelendült a házigazda, szebbnél szebb gólokat szerzett, remek egyéni megoldásoknak tapsolhatott a közönség – Kottán például három gólpasszal rukkolt elô (36. perc: 6-3). A hangulat pedig egyre paprikásabb lett, minkét csapat gyorsan begyűjtötte az öt faultot. A hazaiak kettő, a vendégek pedig egy kisbüntetőt rúghattak, ám mindhárom próbálkozás elakadt a kapusokban...

Halmos Máté (balról) lépéselőnyben. A Haladás VSE támadójakét találattal járult hozzá a szombathelyiek kupagyőzelméhez. Fotó: Benkő Sándor

A végeredményt a Haladáshoz visszatérő Egle László állította be az utolsó pillanatban. A vendégek nehezen viselték a nagyarányú vereséget, fővárosiaktól egy játékos (Simon Zs.), és az edző is ki lett állítva. A visszavágót január 30-án rendezik.

Swietelsky-Haladás VSE–Üllő FC Cső-Montage 8-4 (4-2)

Szombathely, Rohonci úti munkacsarnok, 300 néző, futsal Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés, vezette: Ábrahám, Czinder (Horváth Z.).

HVSE: JURAK – KOTTÁN, Bagó, JÁGER, Németh P. Csere: HALMOS, Horváth P., Joó, CZEGLÉDY, Egle, Koronczai, Kajáry. Edző: Horváth Levente.

Cső-Montage: Wimmer – SIMON Á., Póta, SIMON ZS., SZALAY. Csere: Mezőfalvi, Dobos, Erdős, Magyar, Klacsák, Breuer, Laucsek. Edző: Jávor István.

Gólszerzők: Jáger 2 (8., 24.), Halmos 3 (10., 38.), Horváth P. (20.), Joó (20.), Bagó (36.), Egle (40.), ill. Bagó (6. öngól), Simon Zs. 2 (15., 34.), Simon Á. (37.).

Horváth Levente: – Igazi kupahangulat volt, parázs meccset játszottunk. Elégedett vagyok, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Nagy lépést tettünk a négyes döntő felé, de a visszavágón is észnél kell lennünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!