Sport

2013.01.16. 19:50

Három U14-es Savaria TC-s a dobogón

Remekül szerepeltek az Savaria TC korosztályos teniszezői az U14-es fedettpályás magyar bajnokságon. Szabó Fruzsina kér arany-, Szabó András két bronz-, Kiss Dorottya pedig egy bronzéremmel tért haza.

Tóth Gábor

Az ob-n csak a Savaria Tenisz Club versenyzői képviselték a vasi, szombathelyi színeket. Szabó Péter szakedző tanítványai kiemelkedően szerepeltek – pedig már az is nagy eredménynek számított, hogy a fiúknál két fővel (Szabó András, Vörös Máté), a lányoknál pedig három versenyzővel (Szabó Fruzsina, Kiss Dorottya, Pankotay Dorka) nevezhetett az egyesület. Ugyanis az ob-n csak a honi ranglista első 32 helyezettje vehetett részt.

Szabó Fruzsina – a korosztályos Eb csapat tagja, egyben magyar ranglistavezető – mindössze egy szett veszteséggel magabiztosan szerezte meg az egyéni bajnoki címet. Majd párosban, fővárosi társa oldalán ugyancsak sikerült begyűjtenie az aranyérmet. Fruzsina – 13 évesen – így már négyszeres korosztályos magyar bajnoknak vallhatja magát. Szabó András is kitett magáért, a roppant kiegyensúlyozott mezőnyben nagy bravúrral egyéniben és párosban is bronzérmet szerzett. Andrásnak adott a lehetőség arra, hogy beverekedje magát az Eb-re készülő korosztályos fiúválogatottba. Kiss Dorottya a Budapestre igazolt Babos Eliza oldalán párosban állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Szabó András (balról) két bronzéremet, Szabó Fruzsina két bajnoki címet gyűjtött be a fedettpályás korosztályos tenisz ob-ról. Fotó: Savaria TC

– Két arany- és három bronzéremmel hazatérni egy korosztályos ob-ról óriási eredmény, amire méltán lehetünk büszkék – értékelt a Savaria szakedzője, Szabó Péter. – Köszönetet kell mondanom mindenkinek, aki ehhez a sikerhez hozzájárult. Többek között a Bolyai iskola igazgatójának, tanárainak, a jáki általános iskola pedagógusainak és a Savaria TC összes tagjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!