Sport

2013.01.07. 17:40

Koman Vladimir élvezi az orosz futballt

Szombathely - A magyar válogatott futballistája, Koman Vladimir a nyáron a francia másodosztályú Monacótól - sokakat meglepve - igazolt az orosz első ligás Krasznodarba. Fél év távlatából úgy tűnik, hogy a szombathelyi focista jó döntést hozott.

A Krasznodar egészen fiatal, 2008-ban alapított klub, a harmadosztályban kezdett, de gyorsan feljutott az élvonalba. A magánpénzből működtetett egyesület a tavalyi, 2011/2012-es szezont a 9.  helyen zárta. Jelenleg a 10. (8 győzelem, 4 döntetlen, 7 vereség) a 16 csapatot, többek között az európai szinten is jegyzett CSZKA Moszkvát, Anzsi Mahacskalát, Zenit Szentpétervárt is felvonultató tabellán. A 24 esztendős Koman Vladimir a 19 őszi bajnokiból 17 alkalommal lépett pályára, egy gólt szerzett.

- Monacóban nagyon jól éreztem magam, ám a nyáron hirtelen jött az orosz ajánlat, én pedig gyorsan, egyfajta ösztönös döntéstől vezérelve rábólintottam - fogalmazott a 25-szörös válogatott Koman Vladimir.  - Elsősorban azért váltottam klubot, mert fejlődni akartam. A számításaim beváltak, egy remek, színvonalas bajnokságba kerültem. Egyre több a gazdag orosz klub, egyre több magasan jegyzett sztár kergeti a labdát az orosz bajnokságban. A liga izgalmas, közönségszórakoztató. Bárki megverhet bárkit, kemény, gyors a játék, sok a gól, szívből játszanak a futballisták. Az olasz labdarúgás főként a taktikáról szól, a francia fociban nagy szerepet kap a fizikai felkészítés - most pedig megismertem egy harmadik futballkultúrát. A klubunk nagyon fiatal, ennek megfelelően baráti, szinte családias a légkör. A vezetők nem kapkodnak, apró lépésekben haladnak előre. Az idei célkitűzésünk mindössze annyi volt, hogy a tavalyi helyezésünknél előrébb végezzünk. Érzem a bizalmat, számít rám a szakmai stáb, a körülmények pedig minden igényt kielégítenek, így csak a futballra kell koncentrálnom. Úgy érzem, hogy érettebb, jobb futballistává váltam ez alatt a fél szezon alatt - egyébként a nyáron három évre szóló szerződést írtam alá az Krasznodarral. Most ért véget a téli szünetem, utazok vissza Oroszországba, lassan munkába állunk, a bajnokság március elején folytatódik. Egyelőre a téli alapozás körüli teendők kötik le a gondolataimat, de nem tagadom, sokszor már a válogatotton, egészen pontosan a románok elleni vb-selejtezőn jár az agyam. Ha március 22-én hazai pályán legyőznénk egyik legfőbb riválisunkat, akkor óriási lépést tennénk a pótselejtező felé. Az eddigi teljesítményünkkel, eredményeinkkel kedvező pozíciót harcoltunk ki magunknak a csoportban, nem szabad, hogy most megremegjenek a lábak - zárta szavait Koman Vladimir.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!