Sport

2013.01.02. 17:26

Palánk alatt cserélt légióst a Falco KC

Az amerikai Michael Fey helyére egy szlovén centert, Zeljko Zagoracot szerződtette a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely NB I. A-csoportos kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

Mozgalmas az élet mostanság az Arena Savaria környékén. A sárga-feketék az óév utolsó napjaiban kettes poszton cseréltek légióst: az amerikai Jonathan Levy ment, honfitársa, Janou Rubin érkezett helyette. A csapat átalakítása pedig az újév beköszöntével folytatódott. A szombathelyiek szakmai stábja ugyanis elköszönt az amerikai centertől, Michael Feytől, akinek a helyére a volt szlovén válogatott Zeljko Zagoracot szerződtették. A 31 éves, 204 centis, 110 kilós, 4-es és 5-ös poszton bevethető szlovén játékosnak nyitott szerződése volt a szlovén első osztályú Geoplin Slovan Ljubljana csapatával, ahol ebben a szezonban 4 mérkőzésen lépett pályára, 27,3 perc alatt 20,3 pontot, 5,5 lepattanót átlagolt. A triplákat 30,8, a duplákat pedig 66,7 százalékkal dobta.  

Zeljko Zagorac elbúcsúzott Szlovéniától, Szombathely az új állomás (Fotó:  Geoplin Slovan Ljubljana)

Zagorac rutinos játékos, megfordult a nemzetközi porond összes európai sorozatában (Adria Liga, Euroliga, Eurocup), de a próbára tette magát például a német (Braunschweig) az olasz (Lottomatica Roma), az orosz (Ural Great Perm, Lokomotiv Rostov), a lengyel (Anwil Wloclaw), a cseh (BK Prostejov) és a török (Aliaga Petkim) élvonalban is. Nyert már szlovén bajnoki címet (2001) és Adria Ligát (2002) is az Union Olimpija Ljubljana színeiben. Zagorac 2008-ban még szlovén válogatott volt, részt vett például a 2006-os Japánban rendezett világbajnokságon. A felek a szezon végéig szóló szerződést írtak alá, de a kontraktusban szerepel egy kitétel is, miszerint ha mindenki elégedett, úgy a szerződés egy évvel meghosszabbítható.
- Az előéletét tekintve egy igazán nívós játékost sikerült szerződtetnünk - fogalmazott Bencze Tamás, a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely vezetőedzője. - Négyes és ötös poszton is használható, a termetéhez képest gyors játékos, kívülről is jól dob - vagyis jelentősen bővül a taktikai repertoárunk. Nagyon bízom benne, hogy a stílusa passzol a csapatjátékunkba. Mint ahogyan abban is reménykedem, hogy a két új fiú érkezése lendületet ad a csapatunknak. Rubin egyébként már szerdán csatlakozott hozzánk, Zagorac pedig csütörtökön veszi fel a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!