Sport

2013.01.28. 15:28

Továbbra is veretlen maradt a VSA

Vas megye - Az NB II-es női röplabda-bajnokság nyugati csoportjában a HVSE-SZoESE nagy csatában hazai pályán is alulmaradt a HZSE csapatával szemben. Az éllovas Vasi Sport Akadémiának a Dabronc idegenben sem okozott gondot.

Horváth Erika

Dabronc SE-Vasi Sport Akadémia 0:3 (-15, -18, -12)

Dabronc, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Pelikán, Barabás.

VSA: Németh J., Takács, Mikos, Simon, Kiss, Varga. Csere: Sipos V. (liberó), Sipos L., Bokor, Németh A. Edző: Mucsi Péter.

Az első hazai pontok után jó nyitásokkal átvette a vezetést a VSA, s innentől már semmi sem tudta kizökkenteni saját ritmusából (15-25). A második játszmában is a vendégek voltak fölényben, a pontos nyitásfogadásokból vezetett gyors támadásai ellen nem volt ellenszer (18-25). A sereghajtó hazaiak már nem tudtak változtatni a játék képén, a vasiak szervái is megoldhatatlan feladat elé állították őket. Magabiztos játékkal hamar lezárta a mérkőzést a VSA (12-25). Junior: 0:3 (-15, -18, -12).

A liberó poszton szereplő Sipos Vanda pontos fogadásaiból könnyen tudott gyors támadásokat szervezni a VSA. Fotó:  Horváth István

Haladás VSE-SZoESE-Honvéd Zrínyi SE 2 :3 (-14, -16, 13, 23, -10)

Szombathely, 60 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Ortner, Őri.

HVSE-SZoESE: Koronczai, Szalontai P., Tóth, Szalontai E., Erdősi, Werkman.  Csere: Horváth M. (liberó). Edző: Bodzer Attila.

A tabella második helyén álló vendégek 15 perc alatt szinte állva hagyták a szombathelyieket (14-25). Hasonlóan alakult a második játszma, a vasi csapat ezúttal sem tudta megnehezíteni ellenfele dolgát (15-25). Csak ezután következett némi fordulat; az egyetemisták jó nyitásokkal fölénybe kerültek, egyre magabiztosabbak lettek és szépítettek (25-13). A negyedik szett a fővárosiaknak állt, miután 8-1-re elléptek, de nagy akarással kiegyenlítettek a hazaiak (15-15). Hosszú labdamenetekkel fej fej mellett haladt a két csapat; közben a Zrínyi sérülés miatt elvesztette egyik centerét. A szoros végjátékot a HVSE nyerte (25-23). Nagy csatát hozott a döntő játszma is, de csak 9-10-ig - Szalontaiék ezután már nem tudták megállítani riválisukat (10-15).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!