Sport

2013.02.26. 18:02

Controll-érmek

Remekül teljesítettek a Metex05-Controll SE versenyzői a Slovak Open nemzetközi kick-box tornán.

Tíz ország 750 versenyzőjével rendezték meg az elmúlt hétvégén a szlovákiai Besztercebányán a Slovak Open elnevezésű nemzetközi kick-box tornát.

A Controll SE öt versenyzőjét nevezte az erőpróbára A szombathelyi sportolók remekül teljesítettek, hat arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza. Szász Krisztofer kadet II. korcsoportban, -42 kg-ban mindkét szabályrendszerben érmet szerzett. Kick-lightban a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen a súlycsoport szlovák favoritja ellen, a hazai bírók részrehajló pontozása miatt kikapott, így bronzéremmel zárt. Light-contactban viszont remek technikai tudásának köszönhetően mindenkit maga mögé utasított.

 

Ötfős szombathelyi „delegáció”. Balról Varga Martin, Szász Krisztofer, Bolfán Ádám, Varga Bence és Bárdosi Sándor. A Controll SE kick-boxosai remekül teljesítettek a nemzetközi tornán (Fotó: Metex05-Controll SE)


Bolfán Ádám kadett II. kategóriában, a -47 kilós súlycsoportban kick-lightban hatalmas küzdeni akarással, fizikailag erősebb ellenfelek ellen szerzett aranyérmet. Varga Bence ugyancsak kadet II. korosztályban, 52 kilóban meccselt. Light-contactban ezüstérmet szerzett: két nyertes mérkőzéssl jutott a döntőbe, ahol sérülés miatt nem tudott kiállni. Bárdosi Sándor féléves kényszerpihenő után lépett ismét tatamira, 74 kg-ban indult kick-light szabályrendszerben: a junioroknál ezüstöt, a felnőtteknél aranyat nyert vagyis remek visszatérést produkált.

Varga Martin ismét kirobbanó formában versenyzett, ahol indult diadalmaskodott, három aranyérmet gyűjött be. A juniorok mezőnyében, kick-lightban minden mérkőzését magabiztosan nyerte meg. A felnőtteknél is nyert mind a két szabályrendszerben (light-contact, kick-light), de itt már szorosabb, küzdelmesebb mérkőzések vezettek a dobogó legfelső fokáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!