Sport

2013.02.08. 18:10

Elcsúszott a csigolyája, bedurrant az Achillese

Búrány Zoltán Székesfehérvárott járt kivizsgáláson, kiderült, az ötös csigolya valamennyi bajának forrása.

Pum András

A csapatkapitány Tóth Péter augusztusi sérülése után az eredendően jobblábas Búrány Zoltán remekül helyettesítette a rutinos játékost. Búrány ősszel 12 meccsen kezdőként lépett pályára, egyszer pedig csereként dobta harcba Artner-mester. A 23 éves futballista az elmúlt héten - akkor még cseppet rejtélyes - sérülése miatt jónéhány edzést kihagyott, és állapota olyannyira nem javult, hogy kedden el kellett hagynia a Haladás soproni edzőtáborát is. Nos, Búrány csütörtökön elvonatozott Mohácsi doktorhoz Székesfehérvárra, hiszen már nem csak a combja, hanem az Achillese, és a térdhajlítóizma is fájt. A diagnózis: elcsúszott az ötös csigolyája.

Búrány Zoltán egy ideig csak labda nélkül mozoghat

Már az ősszel is sok mérkőzést befáslizott lábbal játszottam végig, a bal combom nagyon fájt, akkor azt gondoltam, csupán makacs húzódással bajlódok, majd csak rendbe jövök - tudta meg Búrány Zoltántól a haladas.hu - Aztán a téli alapozásnál már a bal Achillesem is bedurrant, a bal térdhajlítóm is elkezdett fájni no és a combom sem jött rendbe. A tegnapi MRI és egyéb vizsgálaton kiderült, elcsúszott az egyik csigolyám, ez okozta valamennyi problémámat, ez nyomott mindent. Ráadásul amit én húzódásnak gondoltam, az valójában ülőideg-gyulladás volt. Jól tettem, hogy megnézettem magam, ugyanis Mohácsi doktor szerint hamarosan sérvet kaptam volna. Most alaposan kikezelték az Achillesemet, a térdemet és az ülőidegemet, különböző gépekkel gyógyítottak és injekciókat is kaptam. Nem tagadom, utóbbi művelet nagyon fájt. Emellett persze az alapproblémát, a gerincemnél lévő ötös csigolyát is helyrerakták. Hétfőtől a többiekkel együtt futhatok, emellett úszok és gyógytornára is járok. Nem tudták megmondani, mikor edzhetek ismét teljes intenzitással - ez majd menetközben kiderül. De remélem, mihamarabb bekapcsolódhatok a labdás edzésekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!