Sport

2013.02.04. 21:05

Futsal: elverte a Csömört a Haladás VSE

Szombathely - Az NB I-es futsalbajnokság 20. fordulójában két közvetlen rivális feszült egymásnak: a Haladás a szintén a felsőházi tagságra pályázó Rubeolát fogadta. A HVSE megnyerte a nagyon fontos meccset.

Tóth Gábor

Óvatos játékkal nyitottak a felek, és mindkét oldalon akadtak bosszantó hibák. A hazaiak rendezték előbb a soraikat, két kapufát is rúgtak. Felbátorodott a Haladás, mégis a 13. percben egy csömöri kontra végén a vendégek találtak kapuba (0-1). Gyorsan jött a válasz, Kottán távoli bombáját Fülep kézzel blokkolta a hatoson belül, a jogos büntetőt Jáger váltotta gólra (15. perc: 1-1). Egy perc elteltével Egle iramodott meg, buktatták, de estében még éppen belekotort a labdába, ami a meglepett kapus mellett becsorgott (2-1). Öngóllal növelte előnyét házigazda: a hátrafutó, menteni igyekvő Horváth Bence sodorta saját kapujába a labdát (18. perc: 3-1).

Megnyugtató fórral vonult szünetre a zöld-fehér gárda.

A második félidőt két parádés, végleteik kijátszott akcióval, egy remek Horváth-, és egy ugyancsak látványos Sipos-góllal nyitotta a Haladás (23. perc: 5-1). A folytatásban a Rubeola vészkapussal rohamozott. Joó közeli lökete a kapufáról vágódott a kapusra, onnan a hálóba, Jáger második találata, az üres kapuba emelt labdája szintén élményszámba ment (26. perc: 6-1). Ám a Csömör nem adta fel, remekül játszotta az emberelőnyt, három gyors góllal jelezte, hogy még nem adta fel (30. perc: 7-4). Horváth Levente időkéréssel nyugtatta meg a csapatát. Tvaruska bombagólja után (37. perc: 7- 5) végül Halmos két góljával tett arról, hogy ne maradjon izgalom a végére (39. perc: 9-5).

Fontos győzelmet aratott, nagy lépést tett a felsőház felé a Haladás.

Swietelsky-Haladás VSE - Rubeola FC Csömör 9-5 (3- 1)

Szombathely, 700 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Kovács P., Moldován (Horváth Z.).

HVSE: Sipos G. – Czeglédi, Joó, Horváth P., Halmos. Csere: Bagó, Kottán, Jáger, Egle, Sipos, Bogyó. Edző: Horváth Levente.

Rubeola: Lakos – Tősér, Tihanyi, Horváth B., Varga. Edző: Smeló, Érsek, Fülep, Hosszú, Tvaruska, Horváth G. (kapus). Takó Csaba.

Gólszerzők: Jáger (15., 26.), Egle (16.), Horváth B. (18., öngól), Horváth P. (22.), Sipos N. (23.), Joó (25.), Halmos (38, 39.), ill. Tihanyi (13.), Smeló (27.), Varga (29., 30.), Tvaruska (37.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!