Sport

2013.02.08. 18:38

Megműtik Kenesei Krisztiánt

A Szombathelyi Haladás házi gólkirálya hétfőn Székesfehérváron kés alá fekszik, ahol kitisztítják Achilles-ínát. Optimális esetben három-négy múlva edzhet ismét.

Pum András

A Szombathelyi Haladás rutinos csatára, Kenesei Krisztián kés alá fekszik. Hiába próbált ki több gyógymódot is, marad a hagyományos megoldás. Hétfőn Székesfehérváron Abkarovits Géza doktor megműti az Achillesét.

Kenesei Krisztiánra műtét és három-négy hetes pihenő vár. Fotó: Benkő Sándor

- Egy éve kezdődött az egész, amikor egy edzőmeccsen rúgást kaptam az Achillesemre - mondta Kenesei Krisztián a Haladás hivatalos honlapjának. - Azóta vissza-visszatérő fájdalom kínoz, a tavalyi tavaszi szezonom rá is ment erre. Ősszel már jobb volt a lábam - télen az alapozás első három hetét végigcsináltam, de a Veszprém elleni felkészülési-mérkőzésen ismét belenyillalt a fájdalom, és hallottam egy pattanást is.Kiderült, egy lyuk keletkezett az Achillesem mellett. A soproni edzőtábor utolsó három napján nem is tudtam edzeni, úgyhogy pénteken elutaztam Székesfehérvárra, ahol MRI-vizsgálattal és ultrahanggal is megnézték az Achillesemet - nos, az biztos, hogy nincs elszakadva. Ebben az esetben amúgy fél év a felépülési idő. Ugyanakkor tele van folyadékkal és vérrel ettől pedig állandóan gyulladásban van. Az orvosok azt javasolták, műttessem meg magam - hétfőn tehát kés alá is fekszem. A körülbelül félórás beavatkozás során megtisztítják a vértől és a folyadéktól az ínamat. Csak azután derül ki, mekkor a baj. Remélem semmi mást nem találnak, és akkor optimális esetben három-négy hét után már edzhetek is, ennyi időre van szükség, míg a seb begyógyul. Boldog lennék, ha mondjuk a tavaszi harmadik fordulóban már játszhatnék. Harminchat évesen nem repesek az örömtől, hogy megműtenek, de kipróbáltam már minden módszert, és ha ez kell a gyógyulásomhoz, akkor vállalom a szükséges rosszt.

- Örülök, hogy Krisztián végre rászánta magát a műtétre, az utóbbi fél évben lehetett látni, hogy állandó fájdalmakkal küszködik. Bízom benne, hogy 3-4 hét alatt felgyógyul és ismét a rendelkezésünkre áll - reagált Kenesei műtétjének hírére Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!