Sport

2013.02.06. 17:37

Patonay már lábadozik

Körmend - Hétfőn műtéten esett át, mára várhatóan elhagyhatja az intenzív osztályt Patonay Imre.

Horváth Erika

A körmendi kosárlabdázás ikonja, Patonay Imre január 25-én hajnalban került kórházba mellkasi panaszokkal. Az infarktusgyanú nem igazolódott, de az alapos vizsgálatok után a tüdején találtak rendellenességet. És ennek utána kellett járni. Hétfőn a Markusovszky kórház mellkassebészetén meg is operálták.

Patonay Imre hétfőn túlesett a műtéten, talán a nehezén is. Fotó: Szendi Péter

- A másfél órás műtét során az alsó lebenyből egy daganatot távolított el Kecskés főorvos úr, de ezt már maga a 60. évében járó „Putesz" mondta. - Az első három nap meglehetősen kemény volt, nem kelhettem fel és nagy fájdalmaim is voltak. De már megszabadítottak a csövektől, s várhatóan csütörtökön az intenzív osztályról is áthelyeznek. Egy ideig még a kórházban kell maradnom, közben pedig várom a szövettani eredményt.

Nagyon sokan pedig Patonay Imre felgyógyulására várnak. Nemcsak a családja, a szerettei, hanem a magyar kosárlabda-társadalom és munkaadói  - a Somogyi iskola, a Soproni KC és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!