Sport

2013.03.22. 16:32

A döntőt célozzák a Haladás Crushers focistái

A Haladás Crushers amerikaifutball-csapata szombaton elkezdi a divízió II-es bajnokságot. A szombathelyiek 15 órától az Újbuda Rebels II. gárdáját fogadják a Városligeti pályán.

Tóth Gábor

A 2013-as divízió II-es bajnokságot kilenc csapat alkotja: Budapest Hurricanes II., Budapest Wolves II., Dabas Sparks, Debrecen Gladiators, Haladás Crushers, Pécs Gringos, Szekszárd Bad Bones, Újbuda Rebels II., Újpest Bulldogs. A versenykiírás furcsasága, hogy nem játszik mindenki mindenkivel. Az alapszakaszban hat meccs vár egy csapatra, végül az első hat helyezett jut be a felsőházi rájátszásba. A Crushers idén is minden hazai meccsét a Markusovsky utcában, a Városligeti pályán rendezi. Az edzéseknek viszont a Kolozsvár utcai Építők-pálya ad otthont szerdán (17.00-19.00) és szombaton (10.00-12.00) - ahol a sportág iránt érdeklődők kipróbálhatják magukat.

- Tavaly bronzéremmel zártunk, az idén szeretnénk bejutni a döntőbe. A divízó II-es bajnok egyenes ágon feljut az élvonalba, a második helyezett pedig osztályozót játszik. Merész célt tűztünk ki magunk elé, de talán teljesíthető a feladat - fogalmazott Kovács Miklós, a Haladás Crushers "mindenese".

 

Ismét útjára indul - itt Hasznos Sebastian kezében - a tojáslabda (Fotó: Horváth István)



- Az időjárási körülmények megnehezítették a felkészülésünket. Sokat dolgoztunk teremben, sokat erősítettünk edzőteremben. Felkészülési meccsünk nem volt, alig két hete merészkedtünk ki a szabadba. Ettől függetlenül a csapat készen áll a bajnokságra. Volt némi változás a keretünkben. Rozmann Gábor, Rozmann Ferenc és Östör Zoltán az első ligás Győrbe igazolt, érkezett viszont négy játékos Zalaegerszegről - az egerszegi gárda anyagi gondok miatt az idén nem nevezett. Hasonló erőt képviselünk mint tavaly, de egy évvel érettebb, összeszokottabb lett a társaság. A szakmai stáb nem változott: Őri Csaba vezetőedző munkáját Szabados Ádám, Varga Tamás és Számedli Richárd segíti.

A Haladás Crushers alapszakaszbeli programja, március 23., szombat: Haladás_Újbuda Rebels II. Április 7., vasárnap: Pécs Gringos_Haladás. Április 20., szombat: Haladás_Dabas Sparks. Május 5., vasárnap: Újpest Bulldogs_Haladás. Május 26., vasárnap: Budapest Wolves II._Haladás. Június 15., szombat: Haladás_Budapest Hurricanes II. (Minden mérkőzés 15 órakor kezdődik.)




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!