Sport

2013.03.26. 13:12

A hajrában kapott ki a Haladás Crushers

Szombathely - Bosszantó vereséggel kezdte a 2013-as divízió II-es bajnokságot a Haladás Crushers amerikaifutball-csapata.

Tóth Gábor

A Haladás közel 150 néző előtt a remek erőt képviselő Újbuda Rebels II. gárdáját fogadta a Városligeti pályán. Mindkét csapat komoly célokkal vágott neki a szezonnak, mindkét gárda a döntőt célozta meg.

A találkozót a fővárosi gárda kezdte jobban a hideg, szeles időben, ám egészen jó talajú pályán megrendezett bajnokit, gyorsan touchdown-t (TD) ért el, majd a jutalomrúgást is értékesítette (0-7). Aztán rendezte a sorait a Crushers, a folytatásban kiegyenlített játékot láthattak a nézők. Az állóháborúban a védelmek remekül vizsgáztak, a támadófalak viszont kicsit gyengébben teljesítettek. Aztán a motivált hazaiak egy TD-vel zárkózni kezdtek. Mivel azonban a szombathelyiek rúgója sérült, ezért nem a jutalomrúgást választották, hanem rámentek a két pontra, megpróbálták ismét a célterültre bejuttatni a (tojás)labdát  ami nem sikerült (6-7). De az egyre jobban belelendülő zöld-fehérek csak átvették a vezetést. A forgatókönyv ugyanaz volt, mint az előbb: a sikeres TD-t sikertelen kétpontos kísérlet követte (12-7). Közel volt a győzelemhez a Haladás, ám közvetlenül a hajrában kihasználva egy bosszantó védelmi hibát az Újbuda egy sikeres TD-vel, majd egy sikeres jutalomrúgással (12-14) pontot tett a meccs végére. A hazaiaknak már nem maradt idejük a válaszra.

A Haladás Crushers legközelebb április 7-én a Pécs Gringos vendégeként lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!