Sport

2013.03.04. 15:24

A szezon legfontosabb meccsén nyert a Haladás

A felzárkózás szempontjából létfontosságú meccset húzott be szombat délután a Szombathelyi Haladás. A zöld-fehérek a sereghajtó Siófok ellen 0-1-ről fordítottak, Artner Tamás ezért nem győzi dicsérni játékosait.

Pum András

Alaposan megnehezítette a Haladás a dolgát az életéért küzdő Siófok, a Balaton-parti csapat 70 percig győzelemre is állt szombaton, ám mint tudjuk, egy meccs minimum kilencven percig tart. Így a korábban elégedetlenkedő nézők is megnyugodhattak: a vasiak Iszlai és Halmosi tizenegyesével megfordították az állást, és 2-1-re nyertek. A mieink fontos győzelmükkel talán immáron végleg maguk mögött hagyták a "veszélyes" zónát, 13 pont az előnyük a kiesőhelyen lévő Eger előtt. Miközben csupán öt pont a hátrányuk a dobogó harmadik fokán álló Debrecen előtt.

Nagy Gábornak nem volt könnyű dolga Timár mellett... Fotó: Kiss Teodóra

- Egyáltalán nem lepett meg a Siófok harcos, bátor játéka, hiszen nyilvánvaló, a döntetlenekkel semmire sem mennek, 6-7 meccset mindenképpen meg kellene nyerniük a bentmaradáshoz - mondta Artner Tamás, a  Haladás edzője. - Fizikálisan erős játékosaik vannak, így a mély talaj nekik kedvezett, hiszen focizni nem, csak küzdeni lehetett a pályán. Ettől függetlenül az első félidőben három ziccerünk is volt - Halmosi, Andorka és Radó is gólt szerezhetett volna. Ehhez képest egy labdavesztés után ők jutottak előnyhöz. Bosszantó. A szünetben semmi mást nem kértem a fiúktól, mint nyugalmat. Persze ez nem volt egyszerű, mivel ők is tudták, a kilencven perc az egész tavaszunkat meghatározhatja. Egy győzelemmel ugyanis tovább folytathatnánk a felzárkózást.  A szünetben muszáj volt cserélnem, hiszen Simon Ádám eleve félig sérülten vállalta a játékot. Ez látszott is a játékán, sokszor "lógtunk' a középpályán. Ádám egyébként az első diagnózis alapján részleges combizomszakadást szenvedett. Helyére Németh Máriót küldtem be, ezáltal labdaszerzésben gyengébbek lettünk, viszont előrejátékunk gyorsabbá vált. Ebből a megfontolásból cseréltem be később Gyurján Bencét is. Ez a két váltás, valamint az, hogy Radót feltoltuk éknek, el is döntötte a meccset.

 

 

 

- Mi volt az oka, hogy később éppen a becserélt Németh Márió helyére szándékozott beküldeni Búrányt?

- Mint említettem, Simon megsérült, Iszlait pedig pár perccel korábban kiállították, így gyorsan lépnem kellett, mert a középpályán nem maradt labdaszerző játékosom. Az más kérdés, hogy közben Devecseri is megsérült, így őt kellett levinnem, ezért volt a cserénél a hajcihő. Búrány beállása után stabilizálta is középpálya közepét. Ami a meccs egészét illeti: negatívumot egyáltalán nem tudok említeni. Nyolc héten át műfüvön készültünk, majd felmegyünk egy olyan pályára, amelyet sártenger borít. Ilyen előzmények után és ilyen körülmények között nyerni óriási dolog, nagyon büszke vagyok a fiúkra. Utaltam rá, hogy mennyire fontos volt számunkra ez a meccs, a három ponttal a tarsolyunkban most már lényegesen nyugodtabban futballozhatunk. Ezért azt mondom: a szezon legfontosabb mérkőzését nyertük meg! Egyénileg a két középső védő, Guzmics Richárd és Fehér Zoltán teljesítményével elégedett vagyok, nagyon jól játszottak. Ha Iszlai Bence nem állíttatja ki magát, őt is megdicsérhetném, sok labdát elkért, és rengeteget össze is szedett. Halmosi Péter sokat dolgozott, Radó András pedig ismét megmutattatta, miért van rá szüksége a csapatnak. De dicsérhetem Gyurján Bencét is, jól szállt be a meccsbe.

Artner Tamástól megtudtuk, hogy Devecseri Szilárdnak a bokájára csúsztak rá, egyelőre nem tudni, mennyire komoly a sérülése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!