Sport

2013.03.06. 14:09

Folytatódik az NB III-as bajnokság Vas megyében

Vas megye - A hétvégén kezdődik az NB III-as labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonja. A Bakony-csoport 14 csapatot felvonultató mezőnyében a Körmend a 4., a Sárvár a 7., a Répcelak pedig a 9. helyen áll.

Tóth Gábor

Idén megtörténik a magyar futball utóbbi években látott legnagyobb átalakítása. A két NB II-es csoportból csak egy, a hat NB III-es csoportból pedig csupán három marad a nyártól. Csak a legjobb csapatok kapaszkodhatnak meg a harmadik vonalban.

- Mindenképpen a mezőny első felében szeretnénk végezni - szögezte le ifj. Molnár Károly, a Körmendi FC trénere. - A csapatunk hasonló erőt képvisel, mint az ősszel. Abban azonban bízom, hogy a 22 év átlagkorral rendelkező együttesünk egy kicsivel tapasztaltabb lett. Az viszont kellemetlen, hogy két kulcsemberem, Varga Zoltán és Niksz Tamás huzamosabb ideje sérült. Az NB III-as tagság megőrzése, az erősítés érdekében riválisaink óriási energiákat mozgósítottak, komoly pénzeket fektettek be, vagyis nehéz szezon vár ránk.

Körmendi FC, távozott: Takács Ádám I. (Magyarszecsőd), Takács Máté (Magyarszecsőd), Vass Dániel (Magyarszecsőd), Vass Roland (Körmend VSE), Jakab Gábor (Egyed SE). Érkezett: Kósik Milán (Zalalövő), Wágner Bálint (saját nevelés).

Körmend-Répcelak megyei rangadó még az őszről. A répcelaki Balikó Tamás (labdával) és a körmendi Makai István csatázik. Fotó: Benkő Sándor

- A célkitűzésünk már a szezon elején is az 18. hely valamelyikének a megszerzése volt, a céljaink pedig nem változtak - árulta el a Sárvár FC szakvezetője, Németh József. - De természetesen mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobban szerepeljünk. Az, hogy a csapatunk erősödött, vagy gyengült, hamarosan kiderül. Az edzőmeccsek felemásan sikerültek, és néhány játékosom sérüléssel bajlódik. Ám bízom egy eredményes szezonban, már csak azért is, mert jó a sorsolásunk, csupán ötször játszunk idegenben, míg nyolcszor hazai pályán.

Sárvár FC, távozott: Sipos Zoltán (Ausztria), Szalay Csaba (Ausztria), Szakos Péter (Ausztria), Fehér Zoltán (Rábapaty), Fehér Martin (szünetelteti a labdarúgást). Érkezett: Varga Dávid (Ölbő), Galavics Szilárd (saját nevelés), Ambrus Tibor (Illés Akadémia), Velencei Tibor (Kemenesmagasi), Tancsics Zsolt (Ausztria), Carvalho Adilson (Nagytétény).

- Meg kell szereznünk az első öt hely valamelyikét - fogalmazott a Répcelaki SE játékos-edzője, Balassa Péter. Nagy mozgás volt a keretünkben, igyekeztünk erősíteni. Köszönöm a vezetőknek, hogy az általam kiválasztott játékosokat sikerült Répcelakra igazolni. Ám az majd a bajnokság során derül ki, hogy mennyire volt sikeres a felkészülésünk, mennyire sikerültek az igazolásaink. Közel két évtizede vagyok szereplője a magyar labdarúgásnak, a tapasztalataimra alapozva úgy vélem, hogy ez a tavasz minden idők egyik legerősebb NB III-as szezonját hozza.

Répcelaki SE, távozott: Szabó György, Takács Péter (Lipót), Kander Richárd (Király), Sipőcz Tamás (kölcsönbe), Varga Tibor (Csorna), Balikó Tamás (Ausztria). Érkezett: Kovács Vilmos (Nyúl), Németh Rajmund (Püspökmolnári), Imre Balázs (Bük), Beke Gábor (Ausztria), Simon Attila (NYKK).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!