Sport

2013.03.19. 18:09

Gyógyulnak a Falco sérült kosárlabdázói

Bő három hetes szünetre kényszerült a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely A-csoportos kosárcsapata az alsóházi középszakaszban.

Tóth Gábor

Ezt az időt igyekszik hasznosan kihasználni a sárga-fekete gárda. Legutóbb március 13-án lépett pályára a Falco, a Debrecent verte meg, legközelebb pedig április 6-án meccsel majd, amikor a Nyíregyházát fogadja. Ez bizony több mint három hetes bajnoki szünet.

- Egyrészt sajnálom, hogy pihenőre kényszerültünk, hiszen elég jó formában voltunk - fogalmazott Bencze Tamás, a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely mestere.  - Ugyanakkor nem tagadom, ki tudjuk használni a szünetet. Az utolsó meccseken már a fél keret sérülten vállalta a játékot, most végre jut idő a regenerálódásra. Kálmán és Simon a térdével bajlódik, Harazin pedig a combjával.

 

A combjával bajlódó, az utolsó mérkőzéseket félig sérülten vállaló Harazin Tamásnak kapóra jött a pihenő (Fotó: Kiss Teodóra) 

Ők hárman nem is edzenek, teljes pihenőre kényszerültek. Jarosevits és Ivosev derékfájdalmakkal küzdött, most már mindketten kifelé mennek a sérülésből. Mint ahogyan Jancsikin is felvette a munkát. Igaz, még nincs százszázalékos állapotban a bokája, de a következő bajnokin már vélhetően játszani fog. De visszatérve a többiekre is: a reményeim szerint a bajnoki hajrára mindenki bevethető lesz.

A szünetet egyébként is igyekszünk tartalmasan kihasználni. Új dolgokat tanulunk mind védekezésben, mind támadásban. Azért dolgozunk ilyen keményen, mert azzal nem ér véget a feladatunk, hogy a 7. vagy a 8. helyen kvalifikájuk magunkat a a felsőházi rájátszásba. Ott is szeretnénk becsülettel helytállni az önbecsülésünk és a szurkolóink miatt is. Bizakodva várom a következő meccseket - zárta szavait Bencze Tamás.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!