Sport

2013.03.22. 16:09

Ifj. Veréb István kiesett

Ifj. Veréb István egy mérkőzés után búcsúzott a grúziai birkózó Európa-bajnokságon.

Horváth Erika

A Tbilisziben zajló birkózó Eb negyedik versenynapján lépett szőnyegre a szabadfogásúak 21 fős 84 kg-os súlycsoportjában ifj. Veréb István, a Haladás harmadik válogatottja. Nem volt vele Fortuna, a kétszeres Európa-bajnok Anzor Urisevvel kellett megvívnia a 16 közé jutásért.

Az első menet még szoros volt, millimétereken múlott, hogy nem sikerült kitolnia a szőnyegről riválisát, őt azonban kivitte a lendület.

Gulyás István szakvezető videózás kért, de megerősítették a vezetőbíró ítéletét, hogy az orosz nem lépett ki, így még egy büntetőponttal is sújtották a magyar birkózót (0-2). Végül egy sportszerűtlenség miatt adott büntetőpont miatt 1-2-vel zárult a menet. A második két percben 50 másodpercig volt partiban Veréb. Egy figyelmetlenségét kihasználta Urisev, majd fokozatosan felőrölte az ellenállását (0-6). A 25 éves magyar sokáig bízhatott a vigaszágra kerülésben, de a botrányokkal tarkított elődöntőt Urisev elveszítette a hazaiak kedvence, Marsagisvili ellen, így Veréb István kiesett. Az Eb befejező két versenynapján a kötöttfogásúaké lesz a küzdőtér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!