Sport

2013.03.12. 14:48

Kötelező feladat: a Debrecent fogadja a Szombathely

Az NB I. A-csoportos kosárbajnokság alsóházi középszakaszának 2.fordulójában a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely szerdán, 18 órakor a Debrecent fogadja.

Horváth Erika

A házigazda toronymagas esélyese a találkozónak. A Debrecen sereghajtóként érkezik, tulajdonképpen már kiesett az élvonalból, idegenben még nem nyert. Ráadásul menet közben anyagi gondjai miatt minőségi játékosait már mind elveszítette.

Az alapszakaszban a Falco idegenben (73-81) és itthon (130-42) is elverte riválisát. Utóbbi mérkőzés két hete volt, vagyis még mindkét fél emlékezetében élénken él a 88 pontos különbséggel zárult "mészárlás". Már az is nagy meglepetés lenne, ha a Debrecen megszorongatná a jó formában lévő házigazdát.

Két héttel ezelőtt 88 ponttal verte a Falco a Debrecent (Fotó: Szendi Péter)

– Természetesen nyernünk kell – szögezte le Bencze Tamás, a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely trénere. - Ugyanakkor óva intettem a fiúkat a könnyelmű játéktól. Már csak azért is kell figyelnünk, mert azért vannak gondjaink. Jarosevits és Harazin sérülés miatt biztosan kihagyja a meccset. Kisebb sérüléssel bajlódik Simon és Ivosev is, nekik is szeretnék pihenőt adni. Remélem, hogy erre majd lehetőséget ad az eredmény alakulása. A sérüléséből lábadozó Jancsikin már edzésbe állt, de még nincs százszázalékos állapotban, egyelőre úgy tűnik, hogy nem kockáztatjuk meg a játékát. Szeretném, ha főként a fiatalok oldanák meg a feladatot. Természetesen bármilyen összeállításban is játszunk, a papírforma a mi győzelmünket ígéri – persze a papírformát a pályán érvényesíteni kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!