Sport

2013.03.11. 16:00

Már bajnok a VSA csapata

Öt fordulóval a zárás előtt megszerezte az NB II-es női röplabda-bajnokság nyugati csoportjának bajnoki címét a Vasi Sport Akadémia. A HVSE-SZoESE idegenben kikapott.

Horváth Erika

Vasi Sport Akadémia-Honvéd Zrínyi SE 3:0 (14, 18, 20)
Szombathely, 100 néző, NB II-es női röplabda-rájátszás, vezette: Barabás, Prukner.
VSA:  NÉMETH J., TAKÁCS, VARGA, SIMON J., KISS, BENESÓCZKY. Csere: SIPOS (liberó), NAGY (liberó), NÉMETH A., MOLNÁR, ILLÉS, GŐCZI, BOKOR, HORVÁTH.  Edző: Mucsi Péter.

Simon Judit a mezőny fölé nőtt az éllovasok rangadóján (Fotó: Szendi Péter)

A nyugati csoport éllovasa a második helyezettet fogadta. A még veretlen szombathelyiek ezúttal sem bíztak semmit a véletlenre, jó nyitásokkal, és Simon Judit pontjaival 13-3-ra elhúztak. A vendégek időkérései sem tudták megállítani a VSA-t, magabiztosan nyerték az első játszmát (25-14). A második szett kiegyenlítettebb játékot hozott. A vasiakat igencsak megzavarta Németh Anna súlyos sérülése, fiatal játékosuk szárkapocscsonttörést szenvedett. Néhány pontos előnybe került a Zrínyi, de 16-16-nál egyenlítettek a hazaiak, s eredményes támadásokkal le is zárták a játékrészt (25-18). Leghatásosabb fegyverével, az erős nyitásokkal, valamint gyors és pontos támadásaival a harmadik szettben sem hagyott esélyt ellenfelének a VSA, amely győzelmével a hátralévő öt forduló eredményeitől függetlenül már a nyugati csoport bajnokának tudhatja magát.

Junior: 3:0 (10, 14, 3).

Tatabányai Volán SE-Haladás VSE-SZoESE 3:1 (20, -18, 21, 22)
Tatabánya, NB II-es női röplabda-rájátszás.
HVSE-SZoESE:  Koronczai, Szalontai P., Tóth, Szalontai E., Erdősi, WERKMAN. Csere:  Horváth M. (liberó), Bodovics, Simon F. Edző: Bodzer Attila.

A szombathelyi csapatból hárman - Erdősi Gréta és a Szalontai ikrek - is megfázásos betegséggel küszködtek,   így a csapat játéka és koncentrálása is sok kívánnivalót hagyott hátra - fájó vereség lett a vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!