Sport

2013.04.12. 16:23

A ZTE fogadja a szombathelyi kosárcsapatot

Az NB I. A-csoportos kosárlabda-bajnokság alsóházi középszakaszának 6. fordulójában a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely szombaton 18.30-as kezdéssel a szomszédvár ZTE vendégeként lép pályára.

Tóth Gábor

A szomszédvári derbi már csak a vendégek számára bír téttel, ha ugyanis nyernek, akkor bejutnak a felsőházi rájátszásba  a ZTE már korábban lecsúszott erről. A szombathelyiek eddig könnyedén veszik az akadályokat az alsóházi középszakaszban, mind a négy mérkőzésüket megnyerték. A zalaiak két idegenbeli vereséget (Szeged, Sopron) és két hazai győzelmet (Nyíregyháza, Debrecen) tudnak maguk mögött. Az alapszakaszban egyébként a Falco oda-vissza verte (93-98, 106-79) ősi riválisát. A papírforma szombathelyi győzelmet ígér, hiszen a házigazda légiós nélkül lép pályára - Dorenzo Hudson és Teo Simovic már nem erősíti a házigazdát -, továbbá Gáspár Dávid és Kovács Ádám sérüléssel bajlódik.

Szanati Mátyás sérüléssel bajlódik, kérdéses a játéka (Fotó: Benkő Sándor)

- Nem fogjuk lebecsülni ellenfelünket - szögezte le Bencze Tamás, a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely trénere. - A ZTE ugyanis soha nem adja olcsón a bőrét, ráadásul hazai pályán képes eredményes kosárlabdára. Nincs klasszikus centere, így alacsony szerkezetben lép a pályára, mozgékony, agresszív kosárlabdát játszik. Előszeretettel dob távolról - és ha ezek a távoli dobások bejönnek, akkor bizony lesznek kellemetlen perceink. Ráadásul tét nélkül, felszabadultan játszhat. De felkészültünk a szomszédvári rangadóra, és úgy vélem, hogy nekünk erősebb a keretünk, hosszabb a kispadunk, vagyis győznünk kell. Türelmes, taktikus játékot várok a csapatomtól. Nem szabad belemennünk a rohanós, csapkodó kosárlabdába. Nem az elején kell megnyernünk a meccset. Az percek múlásával ugyanis ki kell domborodnia a tudásbeli különbségnek. Szanati Mátyás és Jarosevits Róbert sérüléssel bajlódik, mindenki másra számíthatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!