Sport

2013.04.26. 17:38

Bakos Bálint érmei - Országos diákolimpián jártak a párbajtőrözők

Szolnok - Diákolimpiai bajnoki címet szerzett Bakos Bálint, a Bolyai diákja az V. korcsoportosok párbajtőrversenyében.

Horváth Erika

A párbajtőrözők szolnoki országos diákolimpiai döntőjében a Vas megyeiek közül Bakos Bálint,  a Bolyai  tanulója - a Szombathelyi Vívóakadémia sportolója, Patócs Zsolt tanítványa - szerepelt a legjobban. Az V. korcsoportos fiúk 50 fős mezőnyében öt győzelemmel, veretlenül jutott a 32-es táblára. A 16 közé jutásért Kalácskát (Tapolca) 15-4-re, a nyolcaddöntőben Kukucskát (Veresegyház) 15-11-re, a negyeddöntőben Dudást (Budapest) 15-7-re verte. Legyőzte az elődöntőben a veresegyházi Kist is (15-7), de döntőbeli ellenfele, a budapesti Lendvai sem bírt vele. A 9-8-as siker az aranyérmet jelentette számára. Bálint megméretkezett a VI. korcsoportosok (33 induló) között is, s ott is felkapaszkodott a dobogóra, csak az elődöntőben kapott ki, így bronzérmes lett.

Bakos Bálint egy arany- és egy bronzérmet is begyűjtött. Fotó:  Kiss Teodóra

Bejutott a legjobb nyolc közé a III. korcsoportos Horváth Emma (Bolyai) is, aki végül a hetedik helyen zárt az 54 fős mezőnyben. A IV. korcsoportos fiúknál (57)  Horváth Mátyás (Gothard), a lányoknál Szabó Viktória (Bercsényi) is a négy közé jutásért kapott ki, előbbi a hatodik, utóbbi az ötödik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!