Sport

2013.05.30. 11:19

Kick-box érmek: remekeltek a vasi fiatalok

Békéscsaba - Remekül teljesítettek a szombathelyi, körmendi, szentgotthárdi sportolók a kick-box diákolimpia országos döntőjében.

Tóth Gábor

A kick-box diákolimpia országos döntőjének Békéscsaba adott otthont, 250 sportoló lépett tatamira. A nagy távolság ellenére négy vasi klub is elutaztatta versenyzőit: Szombathelyről a Metex05-Controll SE valamint az Agobio Classic Kick-Box Klub, Szentgotthárdról a Skorpió SE, Körmendről a Castrum SEC-Dinamaica SE. És ha már ott voltak, akkor remek eredményekkel tértek haza.

A népes vasi delegáció három aranyérmese. Baltó Szász Krisztofer, Viszket Borisz és Bolfán Ákos. Fotó: Metex05-Controll SE

A legeredményesebben a Metex05-Controll SE sportolói szerepeltek: 5 arany-, 3 ezüst-, 1 bronzérmet gyűjtöttek be. Viszket Borisz (C1, -32 kg, Gothard) light-contact és kick-light szabályrendszerben egyaránt aranyérmet nyert. Bolfán Ákos (C1, -37 kg, Derkovits) light-contactban simán verte a mezőnyt, de kick-light szabályrendszerben is a döntőbe jutott, ahol csak minimális pontkülönbséggel lett második. Szász Krisztofer (C2, -42 kg, Simon) pazar formával rukkolt elő, kick-lightban és Light-kicben ia a legjobbnak bizonyult  minden bizonnyal biztos résztvevője lesz a szeptemberi korosztályos Európa-bajnokságnak. Bolfán Ádám (C2, -47 kg, Derkovits) kick-light kategóriában bronzérmet szerzett. A lábsérüléssel bajlódó Bárdosi Sándor (junior, -74 kg Műszaki) kick-light és light-contact kategóriában is értékes ezüstéremmel gazdagodott.

A szentgotthárdi Skorpió SE mindhárom versenyzője a döntőbe verekedte magát, ott azonban elpártolt tőlük a szerencse. Kulcsár Márió (kadet II, 57 kg), Császár Levente (kadet II., 69 kg) és Nagy Gergő (junior 79 kg) is ezüstérmesként zárt point-fighting szabályrendszerben  mindhárom sportoló a SZOI Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulója.

Az Agrobio Classic Kick-Box Club két versenyzőt indított. Közülük Németh Dávid szerzett érmet, kettőt is. A Bolyai gimnázium juniorkorú, 79 kilós sportolója light-contactban a dobogó második, míg point-fightig kategóriában a harmadik fokára állhatott.

A Castrum SEC-Dinamica SE Körmend három fővel versenyzett Békéscsabán. Kercsmár Valentina (kadet II., -46 kg, Szécshenyi Nádasd) light-contact szabályrendszerben második, semi-contatcban pedig harmadik lett. Vancsik Petra (kadet II., -55 kg, Somogyi Körmend) light-contactban nagyon szoros küzdelemben maradt le a bajnoki címről, értékes második hellyel zárt. Bartók Zsolt (junior, -63 kg, Műszaki) a light-contact erős, népes mezőnyében gyűjtött be szintén egy ezüstérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!