Sport

2013.05.16. 19:20

Lombard-verésre készül a Haladás

Szombathely - Az NB I. 28. fordulójában pénteken 17 órakor a 8. Szombathelyi Haladás a 14. Lombard-Pápát fogadja.

Pum András

A Lombard-tulaj Bíró Péter 2004-s szombathelyi távozása óta a Haladás-szurkolók nagy része vörös posztóként tekint a Lombard-Pápára. A pápaiak tavasszal idegenben nem szereztek pontot - otthon sem sokat - így másfél hete Zsivóczky Gyulát Kovács László váltotta a kispadon. A legutóbbi, Eger elleni 6-1-s diadaluknak köszönhetően vélhetően eldőlt: jövőre is az NB I-ben szerepelhetnek. A fiatalokkal teletűzdelt Haladás a pécsi, 2-0-s siker után nyugodtan várhatja a preztízsmeccset. Az őszi, emlékezetes találkozón a Pápa 1-0-ra győzött, ezt követően felajánlotta lemondását Artner Tamás, amit a tulajdonosok nem fogadtak el.

- Az Eger elleni győzelmének köszönhetően a Pápa bebiztosította NB I-es tagságát, felszabadultan futballozhat ellenünk - tudtuk meg Artner Tamástól, a Haladás vezetőedzőjétől. - Keretük erősségéhez mérten hátul állnak a tabellán, jóval több több van bennük. A kapuban Szűcs, a mezőnyben pedig Szabó Ottó, Arszics, Quintero, Marics egyaránt meghatározó és jó futballista. Tudjuk, hogy szurkolóink számára kiemelten fontos a Pápa elleni mérkőzés, mi viszont ellenfélként, nem pedig ellenségként tekintünk rájuk. Ezért a meccsért ugyanúgy három pont jár, mint bármelyik másikért. Miután a pápaiak nincsenek nyerési kényszerben, így élvezetes, jó meccset várok. A pécsi győzelmünk után kiváló a hangulat az öltözőben, igaz, ezzel sosem volt probléma. Hazai pályán valamennyi ellenfelünkkel szemben a győzelemért kell játszanunk, természetesen most nyerni akarunk. Fehér a térdével bajlódik, Halmosinak a vádlija fáj, Rózsa továbbra is hasfalizomhúzódással szenved, Rajos pedig fáradásos törést szenvedett a térdében, számára véget ért a bajnokság.

Összeállítás: Gőcze - Schimmer, Guzmics, Devecseri, Tóth P. - Simon, Szakály - Gyurján, Nagy G., Radó - Andorka (Ugrai).

Csere: Mursits, Jagodics M., Farkas, Kalász, Búrány, Iszlai, Andorka vagy Ugrai.

A legutóbbi fordulóban, Pécsett szép jubileumhoz érkezett Artner Tamás, 100. alkalommal ült - NB I-es és NB II-es - bajnoki-mérkőzésen vezetőedzőként a Haladás kispadján.

A mérkőzést Iványi Zoltán vezeti, segítői Albert István, Medovarszki János. Tartalékjátékvezető: Berke Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!