Sport

2013.06.18. 16:21

Elrajtolt az Olimpici ob

Bük - Hétfőn elrajtolt a 814 éves párbajtőrözők Olimpiai Grand Prix-sorozatának utolsó versenye, a Bükfürdő Kupa országos bajnokság - immár harmadszor a büki sportcsarnokban.

Horváth Erika

Az első versenynapon a gyermek korosztály lépett pástra, a fiúknál 76, a lányoknál 60 induló volt. A Szombathelyi Vívóakadémia fiú versenyzői közül Gömböcz Ákos volt a legeredményesebb, aki a csoportkörben négy győzelemmel zárt, és feljutott a táblára. De a 32 közé jutásért már fáradtan, enerváltan vívott; végül 34. lett. A lányoknál Horváth Emma volt a hazaiak legjobbja. Bekerült a legjobb 50-be, a 32 jutásért 15-3-ra verte Pei Krisztinát, majd a 16-ért nagy bravúr árán 15-14-re győzött Kis Beáta ellen. A nyolcba kerülés már sajnos nem sikerült, a később harmadik helyen záró Vértesi győzte le (15-6) Emmát, aki a 16. helyen végzett.

A keddi csapatversenyben csak a fiúknál volt szombathelyi képviselet. A direkt kieséses versenyben az MTK elleni mérkőzés egyben a végállomás is volt a vívóakadémiások számára (25-45). A Gömböcz Ákos, Kerekes Valdemár, Sántha Máté, Tóth Kristóf összetételű gárda a 12. helyen zárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!