Sport

2013.06.26. 12:23

Két Savariás teniszező, Szabó Fruzsina és András a keretben

Szombathely - A Savaria TC két teniszezője is helyet kapott a nyári korosztályos csapat Európa-bajnokságra utazó U14-es magyar tenisz válogatottakban.

Tóth Gábor

Szombathelyről a Savaria TC két sportolója, Szabó Fruzsina és Szabó András kapott meghívót a nyári junior csapat Európa-bajnokságra utazó magyar teniszválogatottba. Fruzsina harmadszor válogatott, András újonc a nemzeti csapatban. A korosztályos kontinenstornát június 29. és július 3. között rendezik. Az utazó keret a lányoknál és a fiúknál is három-három fő. Két egyéni játék, majd egy páros meccs szerepel a programban. A fiúk Franciaországban, Royanban, míg a lányok Törökországban, Izmitben lépnek pályára. A magyar delegáció pénteken utazik, előtte budapesti edzőtáborban vettek részt a kerettagok. A fiúk a csoportmeccseken a dánokkal, az észtekkel, a franciákkal, a németekkel, az izraeliekkel, a moldávokkal és a svájciakkal meccselnek, míg a lányok Németországgal, Portugáliával, Oroszországgal, Szlovéniával, Ukrajnával és Törökországgal mérkőznek meg.

Már a válogatott egyen szerelésében a Savaria TC két ifjú teniszezője. Balról Szabó Fruzsina, mellette testvére, Szabó András. Fotó: Savaria TC

- Az, hogy a Savaria Tenisz Klub kettő játékost ad a magyar korosztályos válogatott Eb-keretébe, óriási szó mindenki számára, amire joggal lehetünk büszkék - fogalmazott a Savaria TK edzője, a Szabó testvérek édesapja, Szabó Péter. - Nagyon kis egyesület vagyunk, komoly fegyvertény, hogy ilyen eredményt tudunk felmutatni. Az országot, a városunkat képviselni felemelő érzés mind az edzőnek, mind sportolónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!