Sport

2013.06.04. 12:21

Radó András az év felfedezettje

A Szombathelyi Haladás 21 esztendős támadóját, Radó András választotta az MLSZ a 2012/2013-as év felfedezettjének.

Pum András

A 16 élvonalbeli csapat vezetőedzője, csapatkapitánya, legidősebb és legfiatalabb játékosa valamint a válogatott szakmai stábjának tagjai szavaztak több kategóriában az évad legjobbjaira. Az év felfedezettjének megválasztott Radó Andrást az egyik legnagyobb tehetségnek tartják idehaza, a 20 éves támadó nem csak a Haladásban, hanem az U21-es válogatottban is remekül futballozott. A bajnokságban 26 meccsen kezdőként játszott, egyszer csereként állt be, hét gólt szerzett.

- Nagyon örülök a díjnak, óriási megtiszteltetés ez számomra és bevallom, nem is számítottam rá - tudtuk meg Radó Andrástól. - Éreztem, hogy jó szezont futottam, de rajtam kívül még sokan így vannak ezzel. Így például a mögöttem második helyen végzett, volt csapattársam, barátom, a videotonos Kovács István, aztán a harmadik, a Honvédban futballozó Vécsei Bálint vagy a szintén kispesti Vernes Richárd. A tavaszi szezonomra vagyok büszkébb, már csak azért is, mert ősszel hosszú ideig sérült voltam.

 

 A tavalyi bajnokság óta rengeteget fejlődtem, ebben sokat segített, hogy felvettem az elsőosztály ritmusát. Legjobban a pécsi meccsem sikerült, ahol először dupláztam az élvonalban. De az újpesti és a Pápa elleni bajnokin is jól ment a futballt, gólt is szereztem, ráadásul mindhárom mérkőzésen a végén találtam be, akkor, amikor az ellenfél már nem nagyon tud válaszolni. Szó se róla, van még miben fejlődnöm.

Fizikálisan mindenképpen, és mint a Honvéd elleni meccs is bizonyította, a fejjátékom sem az igazi. Annak örülök, hogy bár korábban is megvoltak a  lehetőségeim, de ami eddig kifelé pattant, az a bajnokság hajrájában már bement. A csatár mögötti pozíció fekszik igazán számomra, jó vagyok az egy-egy elleni játékban, így lendületből érkezve veszélyesebb vagyok. Persze ékként sem rossz futballozni, közelebb vagyok a kapuhoz. Összességében a csapattal együtt jó szezont zártam. Ami a jövőmet illeti: egy biztos csak, még nem tudok semmit, engem senki sem keresett meg. 

- Abszolút megérdemelt Andris első helye, én is rá szavaztam - mondta Artner Tamás.- Az utóbbi egy évben berobbant az NB I-be, mind játéka, mind hozzállása, mind emberi oldala miatt maximálisan megérdemli az elismerést. Rúgott hét gólt, adott kilenc gólpasszt, nagyon jó teljesítményt nyújtott. Most nagyon jó helyen van, még egy évig a Haladásban kell maradnia. Később még értékesebb lenne a játékosunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!