Sport

2013.06.20. 18:25

Kenesei Krisztián távozik, Radó András marad

Szombathely - Csütörtök délután tulajdonosi taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás. Kenesei Krisztián nem fogadta el a vasiak ajánlatát, távozik a klubtól. Radó András viszont egyelőre nem eladó.

A taggyűlésen a tulajdonosok részéről Marton Zsolt alpolgármester, a többségi tulajdonos Szombathely város képviselője, Illés Béla sportigazgató a Halmill Kft-től, valamint Horváth Balázs, Séllei Árpád és Vízvárdy Balázs kisebbségi tulajdonosok, valamint utóbbi jogi képviselője, Czeglédy Csaba vett részt. Az ülést Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója vezette.

– A taggyűlés egyhangúlag elfogadta a 2012. évi üzleti beszámolót, csakúgy, mint Artner Tamás 2012/2013-as évről szóló szakmai értékelését – tudtuk meg Tóth Miklóstól. – Ami a játékosokat illeti: döntés született, hogy Radó András egyelőre nem eladó. A lejáró szerződésű futballisták közül Kenesei Krisztián nem fogadta el ajánlatunkat, távozik Szombathelyről. Megköszönjük neki az elmúlt öt évet, sokat tett a Haladásért. Az előző szezonban kölcsönben nálunk futballozó Simon Ádámnak július 20-án kell jelentkeznie Palermóban. Szeretnénk ismét kölcsönvenni a középpályást, hiszen Artner Tamás is úgy látta, hogy az utolsó négy-öt meccsen vezéregyéniség volt. Noha tudjuk jól: Ádám számára az lenne az előrelépés, ha Olaszországban futballozhatna. Rajos Gábor akkor marad, ha senkit sem sikerül a helyére igazolnunk. Mursits Rolanddal szeretnénk megegyezni, így még tárgyalunk vele. Az élő kontraktussal bíró Rózsa Dánielért csütörtökön konkrét vételi ajánlatot kaptunk Diósgyőrből, ám ezt nem fogadtuk el, úgyhogy tovább folynak az egyeztetések. Eldőlt, hogy az élő szerződéssel rendelkező Kulcsár Kornélt nem adjuk kölcsön, marad a Haladásban. Ugyanakkor Hanzl Mátét és Czafit Richárdot a több játéklehetőség reményében kölcsönadjuk, mindkettőjük iránt NB II-es klubok érdeklődnek.

Kenesei Krisztián nem így képzelte el a Rohonci úti búcsúját. A támadó nem hosszabbított szerződést, még nincs új csapata. Fotó: Unger Tamás

Ami a lehetséges érkezőket illeti: három támadóval is tárgyalunk, közülük egyet szeretnénk leigazolni. A védekező középpályás posztjára kiszemelt MTK-s Vadnai Dániel elsősorban külföldi ajánlatban gondolkodik, ha ez nem jön össze, lehet esély a megszerzésére.

A korábbi 29 válogatott meccsén 9 gólt jegyző Kenesei Krisztán 2008 nyarán érkezett Haladáshoz. Azóta 92 NB I-es bajnoki meccsen 42 gólt szerzett, sokáig meghatározó embere volt a vasiaknak. Tavasszal azonban – elsősorban sérülése miatt – egyetlen elsőosztályú találkozón sem lépett pályára. Most távozik.

– Nyilván nem árulok el nagy titkot azzal, hogy nem volt felhőtlen a viszonyom Artner Tamással, elsősorban ezért távozom – mondta Kenesei Krisztián. – Az elmúlt háromnegyed évben alig kaptam játéklehetőséget. Igaz, meg is kellett műteni, de az utolsó pár bajnokin már tudtam volna játszani. Artner nem számított rám, márpedig én még futballozni szeretnék, bízom abban, hogy máshol erre lesz is lehetőségem. A másik szempont az volt, hogy nem sikerült megegyeznem a vezetőkkel. Ennek ellenére valamennyiőjüknek kivétel nélkül szeretném megköszönni az elmúlt öt évet. Természetesen a szurkolóknak is, akik előtt le a kalappal, hiszen a kezdeti nehézségek után már szimpatizáltak velem. Az első szombathelyi évem parádés volt, 14 gólt rúgtam, adtam jó néhány gólpasszt, a bronzéremmel történelmet írtunk. Jómagam az Európa-ligában is betaláltam. A következő évben megsérültem, elszakadt a keresztszalagom, de felálltam, és a csapattal négyszer nyolcadikok lettünk. Szóval szép volt, jó volt, nem így kellett volna véget érnie, de éreztem, hogy lépnem kell, mert így nem mehetett tovább. Sokat vacilláltam az elmúlt hetekben, hogyan döntsek. Bíztam benne, talán változik valami. Hogy talán az edző értékeli: bár csak ősszel játszottam, sokáig házi gólkirály voltam. De legbelül tudtam, ez sem számít. Éreztem, hogy elhagyom a Haladást. Bizonytalan a jövőm, puhatolózások már voltak, de konkrét ajánlatot még nem kaptam. Persze még csak most derült ki, hogy nem maradok Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!