Sport

2013.06.17. 18:44

Schwarcz Levente mindhárom serdülő aranyat begyűjtötte

Székesfehérvár - Nagy bravúrt ért el a serdülő (U18) fiú tekézők országos bajnokságán Schwarcz Levente, a Szentgotthárdi VSE versenyzője: válogatottakat megelőzve mindhárom számban aranyérmet szerzett.

Horváth Erika

A nyugat-magyarországi  serdülő egyéni bajnokságról hetedikként jutott a székesfehérvári 36 fős országos fináléba Schwarcz Levente. Ott aztán alaposan meglepett mindenkit a 16 esztendős szentgotthárdi játékos. Kezdődött a 120 vegyes gurításos egyéni versennyel, ahol szoros küzdelemben, 565 fával megszerezte az aranyérmet - eggyel ütött többet a második helyezettnél. A legjobb 16 tekéző - köztük négy, a májusi, zalaegerszegi világbajnokságon is szerepelt korosztályos válogatott (az U18-as magyar fiúcsapat ezüst-, egyéniben Nagy Gergő bronzérmet szerzett) - másnap a sprint versenyen folytathatta, ahol kieséses rendszerben 2x20 vegyes gurításban párbajoznak az ellenfelek  és  esetleges  1-1-es állás után három teli gurítással döntenek a továbbjutásról. Nos, Levente esetében nem volt szükség harmadik körre, mind a négy párbaját nagy fölénnyel, 2-0-ra nyerte meg. A döntőben a tiszakécskei Kokavecz Gergőt 2-0 (184-149) múlta felül. Ezzel megvolt a második arany, és ebből következően a harmadik is. Hiszen az összetett értékelésben az egyéni (120 vegyes) és a sprint versenyben elért legjobb eredmény összeadódik (565+187=752). A vb-n szerepelt Farkas Ádám 739-cel szerezte meg a második helyet.

A ritkaságszámba menő teljesítmény gyümölcsei: Schwarcz Leventéé lett mindhárom arany és serleg. Fotó:  Szentgotthárdi VSE

Schwarcz Levente nem a semmiből került korosztálya élére. Édesapja, Schwarcz József  négy évtizede tekézik, hosszú ideig ő vezette a Szentgotthárdi VSE szakosztályát. Fia kisgyerek kora óta jár vele tekézni, az NB II-ben bajnoki címet szerzett, s a következő szezont az NB I-ben kezdő csapat ifijátékosa. Mint édesapja elmondta, Leventére  nagyon nagy hatással volt a zalaegerszegi világbajnokság, amit a helyszínen követett nyomon. Utána nagy intenzitással vetette bele magát az edzésekbe - meg is lett az eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!